Elite model look

Finale izbora za novo lice “Elite model luk” u organizaciji modne agencije “Forma Viva”, održano je, dvanaesti put , u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Hajat, a četrnaestogodišnja Požarevljanka, Kristina Stefanović je ovogodišnja pobednica

Kristina će biti naša predstavnica na svetskom finalu gde će konkurisati za prestižnu titulu Elitovog lica sveta.

- Nisam očekivala pobedu, ali mi se eto desila – kratko je prokomentarisala pobednica i otrčala u zagrljaj svojih najbližih koji su je bodrili iz publike.

Drugo mesto i lice magazina “Blic žena” ponela je osamnaestogodišnja Sofija Janošević, dok je treće mesto osvojila četrnaestogodišnja Isidora Kuzmanović.

Nakon šest meseci potrage samo je 11 najlepših devojaka uspelo da se plasira u finale. Finalistkinje su svoj prvi izlazak iskoristile za mini performans - prskale su se "Elite" parfemom, demonstrirale najnovije dostignuće za ispravljanje i uvijanje kose i šminkale se.

Mnogobrojna publika, među kojima je najviše bilo rodbine i školskih drugarica, došla je da pruži podršku ovim devojčicama koje će već sutra krenuti u svet stopama svojih prethodnica, Nataše Vojnović, Marije Vujović, Aleksandre Vuković, Ane Mihajlović...

Domaćini večeri bili su - voditeljski tandem Boško Jakovljević i Ivana Zarić, dok je za muzički deo programa bila zadužena Aleksandra Perović, koja je 1996. godine bila finalistkinja ovog istog izbora.

U poblici u prvom redu bili su Dragana Ognjenović, Žarko Jokanović i Milica Milša, Isidora Bjelica, Mira Adanja Polak, Snežana Dakić, Biljana Cincarević, Saša Dragić, Duška Jovanić, trudnica Sanja Marinković….

Iako je sa samo 16 godina počela da se bavi manekenstvom i bila Miss Kana, glumica Milica Milša smatra da su devojčice ispod tih godina prava deca:

- Kad sam imala četrnaest godina kao večerašnja pobednica još uvek sam se igrala sa lutkama, ali u današnje vreme deca izgleda mnogo brže sazrevaju. Mogu da primetim da su večerašnje devojke mnogo zgodne i kad se našminkaju i doteraju, ko će im odrediti koliko imaju godina.

Elite model look je postao sinonim za pronalaženje novih lica i odskočna daska u karijerama svetskih modela. Svake godine na ovaj izbor se prijavi preko 500 000 devojaka širom sveta, a nacionalni izbori se održavaju u preko 60 zemalja. Pobednica nacionalnog finala odlazi na Svetsko Finale, događaj koji predstavlja dvonedeljni medijski magnet koji se sastoji od obuke za modele, foto-snimanja, intervjua sa agentima iz 24 ekspoziture Elita širom sveta i večeri proglašenja pobednice. U žiriju su najslavniji modeli, svetski renomirani fotografi, internacionalnih dizajneri i drugi modni eksperati.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović