Da li su džentlmeni izumiruća vrsta?

Ukoliko se pitate da li pravi džentlmeni borave još samo u našim snovima... Pravi gospodin je jedan od onih muškaraca koji se uvek ističu besprekornim manirima, dobrim obrazovanjem, odanošću, sofisticiranošću, stilom života, viteštvom, kao i kosmopolitskim duhom.

Njegova suptilna erudicija privlači ljude i priziva njihovo iskreno i tiho divljenje njegovoj bogatoj kulturi. Pravi gospodin je uvek dobro obrazovan, ali nikada ne nameće svoje znanje drugima. Mnogo putuje, istražuje različite kulture i ljude, ne samo da obogati svoj lični svet, već i da podeli inspirativne i uzbudljive priče.

- Elegancija ne znači isticati se, već biti zapamćen - rekao je svojevremeno slavni Đorđo Armani.

Pravi gospodin tačno zna kako da to uradi. Njegova sofisticiranost, osećaj elegancije i smisao za estetiku je evidentan, ne samo u njegovom stavu prema okolini, već u svakom detalju njegovog odevanja.

Ovaj dokaz je u njegovoj besprekornosti koja je diskretna i ostavlja osećaj lakoće u odabiru odeće i aksesoara za svaki događaj gde bi se trebalo pojaviti.

U epohi kada osoba može lako da pogleda ekran pametnog telefona, pravi džentlmen nastavlja da nosi ručni sat.

Zašto pametni telefoni ne mogu zameniti ručne satove? Iz istog razloga zbog kog običan muškarac ne može zameniti džentlmena.

- Ne treba mi sat, jer imam telefon - ovo je fraza koju često čujete od Milenijalaca koji se oslanjaju na multifunkcionalnost mobilnih telefona. Ipak, u potrazi za telefonom u džepu ili torbici samo da bi se videlo koliko je sati, prođe dosta vremena. Možda se i izgubi čar neprocenjivog trenutka?

Mnogo je prikladnije pogledati zglob ruke kako biste dobili potrebne informacije. Naročito kada se radi o zvaničnom sastanku ili romantičnoj večeri. Da ne govorimo samo o šansi koju dajete mladoj dami da baci pogled na vaše gospodske ruke.

Ručni satovi su jednostavni i funkcionalni. Najbolji satovi ne koriste najmoderniju tehnologiju. Pokreće ih mehanizam genijalnog sata koji prethodi čak i pronalasku struje. Dakle, kada vašem telefonu iscuri baterija, možete se pouzdati u tehnologiju koja neprestano funkcioniše na vašem ručnom zglobu.

Sat je simbol stila. Sat koji odaberete da nosite može privući više pažnje nego odeća koju nosite. A kada je u pitanju džentlmen, sat je dodatak koji zaslužuje da bude cenjen.

Tri stvari mogu najbolje ukrasiti muške ruke - prekrasan sat, stilski par manžetni i venčani prsten. Ručni sat je oblik samoizražavanja - on odražava karakter i položaj njegovog nosioca.

Ručni satovi su umetnička dela. Ručni sat je više od uređaja koji pokazuje vreme. To je simbol tradicije i istorije koja nosi duh ručne izrade. U časovničarskim kućama s tradicijom četiri časovničara rade mesecima na jednom ručnom satu. Svaki od mehanizama se postavlja ručno, a rezultat je zaista jedinstveno umetničko delo. Malo je onih koji shvataju da je ručni sat umetničko delo. Samo pravi džentlmen uvek ceni ovaj izuzetan aksesoar koji svaki njegov stajling podiže za lestvicu više.

Dugo vremena, prestiž i elegancija idu ruku pod ruku sa skupim i modernim ručnim satom. Danas, napredna tehnologija omogućava da se dobije tačan ručni sat po simboličnoj ceni ili čak kao besplatan suvenir ili promotivni poklon.

Međutim, sat je sačuvao svoju ulogu funkcionalnog dragulja. Istina je da se skupoceni sat može smatrati draguljem koji dramatično poboljšava vaš lični stil.

Luksuzni satovi su poznati po svojoj vrednosti na kojoj dobijaju tokom vremena. Oni su poput vintidž vina. Mnogi od njih postaju dragoceno porodično nasleđe, a neki su čak i počastvovani da budu izloženi u muzeju. Baš kao i romansa, luksuzni sat postaje skupoceniji i sentimentalniji, bukvalno i figurativno, tokom vremena. Stil dobrog džentlmena je kao final touch koji bi vrhunski slikar napravio na svom platnu – taj poslednji detalj koji sliku čini savršenom.

Zato, ukoliko u skorije vreme budete imali imale dilemu da li pred vama stoji pravi džentlmen, samo diskretno "bacite" pogled na njegov ručni zglob. Ukoliko ispod rukava njegove košulje izviruje TAG Heuer, nema sumnje da pred vama stoji on, glavom i bradom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Đorđo ArmanisatTAG Heuer