NEDA ARNERIĆ ISKRENO O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU: Srećna sam, moj oporavak teče u dobrom smeru

Prošlo je mesec dana otkako je Neda Arnerić (69) napustila Vojnomedicinsku akademiju, gde je 27. februara primljena zbog toga što je popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lekovima za hipertenziju, pa se iznenada srušila u svom stanu na Vračaru. Dok se uspešno oporavlja, glumica više i ne želi da se seća nemilog događaja i nada se da će se uskoro vratiti na daske koje život znače. U skladu s tim što je nakon oporavka čeka posao, umetnica je posvećena svom miru i nije raspoložena za intervjue, ali je ovog puta ekskluzivno za Kurir Stars kratko otvorila dušu.

- Hvala vam na pozivu, sada sam odlično. Trebalo bi da budem još bolje. Konačno sam srećna što sve ide kako treba. Zdravlje mi je u redu i to je najvažnije - počinje Neda i otkriva jedan od načina na koje se ovih dana rehabilituje.

- Došla sam do velnes centra da se malo opustim. Još ne mogu tačno da kažem kad se vraćam poslu, ali verujem da će i to da se dogodi. Biće prilike da razgovaramo - poručuje glumica.

Podsećanja radi, Neda je tokom poslednje tri godine dva puta primljena na VMA i oba puta bila je životno ugrožena. Nakon što je 8. maja 2016. godine pala s terase svog stana, i to sa visine od 10 metara na metalni limeni krov pomoćnog objekta u prizemlju stambene zgrade, Hitna pomoć prebacila ju je u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da se radi o prelomu petog vratnog pršljena, prvog lumbalnog i dvanaestog grudnog pršljena. Glumica se polako oporavljala, a najveću pomoć i podršku imala je od svog supruga Milorada Mešterovića. Međutim, kad je on sredinom decembra prošle godine izgubio bitku s bolešću i zauvek napustio Nedu, umetnica je teško podnela svoj najveći gubitak dosad.

Borila se s depresijom sve dok je dva meseca nakon večnog rastanka s mužem, 27. februara, u stanu nije pronašao brat kako onesvešćena leži na podu. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, a posle dijagnostike, dežurni lekari ustanovili su da je njen pritisak 50 sa 20, pa je odmah uključena terapija kojom bi se regulisalo njeno teško zdravstveno stanje. S obzirom na to da je bila na ivici smrti zbog prekomerne doze tableta za smirenje u kombinaciji s lekovima za hipertenziju, lekari insistiraju na tome da se njen organizam potpuno očisti.

Izvor: Blic/Informer
Foto: Color Press Group/Arhiva

glumicaneda arnerićTOPzdravstveno stanje