"MOLITVA" U TOP 10 NAJBOLJIH EVROVIZIJSKIH PESAMA SVIH VREMENA: Marija Šerifović dobila priznanje britanskog "Independenta"

Jedina srpska evrovizijska pobednica dobila je ogromno priznanje britanskog "Independenta"

Jedina srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović dobila je ogromno priznanje britanskog "Independenta", koji je našu pevačicu i pesmu "Molitva", sa kojom je osvojila Evropu 2007. godine, svrstao među top 10 najboljih pobedničkih pesama svih vremena. "Independent" kompoziciju opisuje kao "dramatičnu baladu" i "modernu operu".

Novinari britanskog lista analizirali su sve numere koje su pobedile otkad takmičenje postoji i napravili listu od najboljih do najgorih, a Marijina pesma se našla na 10 mestu.

Prve dve pozicije zauzeli su Šveđani, najbolja je legendarna ABBA i pesma "Waterloo", a sledi švedska pevačica Lorin sa numerom "Euphoria", na trećem mestu sa pesmom "Rise like a phoenix" je austrijska pevačica Končita Vurst, britanska pop-rok grupa "Katrin end d vejvs" i numera "Love shine a light" zauzima četvrtu poziciju, a petu Selin Dion i pesma "Ne partez pas sans moi" sa kojom je predstavljala Švajcarsku 1988. Pesma "Sattelit" nemačke pevačice Lene Majer proglašena je za najgoru evrovizijsku numeru i pripalo joj je 66. mesto.

Izvor: Novosti.rs
Foto: marijaserifovic/Instagram

evrovizijaIndependentmarija šerifovićmolitvapriznanjeTOP