Ana Nikolić - promocija albuma

Ana Nikolić već nekoliko godina niže hitove, skandale, puni novinske stupce, ali joj se nešto sada desilo prvi put. Seksepilna Paraćinka nikada nije promovisala album pred prijateljima, kolegama i predstavnicima medija iako joj je „Mafija kafe“ već treći CD. Predstavila ga je u elitnom restoranu „Pjetro Del Oro“ na Vračaru. Tom prilikom je i premijerno prikazan spot za pesmu „Mišo moj“.

ŠTA KAŽE ANA

Spot za „Mišo moj“ je urađen u produkciji DM televizije?
- Zahvaljujem se Dragani Mirković i njenom Toniju, stvarno su mi izašli u susret maksimalno. Ovo je prvi od šest spotova koje ćemo zajedničkim snagama uraditi – najavila je Ana.

Zašto baš „Mafija kafe“?
- To morate da pitate Marinu – ona je autor tekstova, nisam ja (smeh). Znam da je ona u nekom autu videla kompilacijiski CD koji postoji pod tim imenom, dopao joj se naziv i prepoznala ga je kao adekvatan za ovaj album.

Imaš li omiljenu pesmu sa novog CD-a?
- Trenutno mi je to „Od ljubavi do horora“, ali, generalno, stalno mi se menjaju, nemam baš neku koja se posebno izdvaja. Da li su tačne medijske špekulacije da je u album uloženo čak 100.000 evra? - Ne želim da pričam o tome, to su informacije koje se drže u tajnosti.

Slede, naravno, novi nastupi?

- Uskoro odlazim u Švajcarsku, pevaću u Cirihu i Luganu. Posle toga – sedam dana odmora pa snimanje spotova za pesme „Zla barbika“ i „Nisam za triput“.

Beogradski koncert?
- Biće na proleće naredne godine, ne znam još u kom prostoru. Odskakuta brzo Ana, igrajući u ritmu svojih novih pesama. Tek da se zna ko je na žurki domaćin...

I SVI OSTALI

Odmah uz Anu su bili njena stara saradnica Marina Tucaković i Marko Kon koji je uradio pesmu „Zla barbika“. Među prvima se na promociji pojavila Indira Radić sa kojom će Ana uskoro snimiti duet, a priliku da budu viđeni nisu propustili ni Goca Tržan, Dženan Lončarević, Anabela i Mladen, Alka Vuica, Dara Bubamara, Saša Kovačević, Aco Pejović, Boban Rajović... Ipak, sve ih je zasenio/la Boki 13 pojavivši se u „Šanel“ kaputu.

- Hvala svim saradnicima koji su, zajedno sa mnom, dve godine strpljivo radili na projektu „Mafija kafe“. Imali su puno razumevanja za moje promene raspoloženja, za sve „hoću, neću, šta ću i kako ću“. Svi su dali maksimum, zato i imamo tako uspešan projekat koji još uvek nije promovisan a zaživeo je svuda. Ja to vidim dobro po svojim nastupima – rekla je Ana.

Marko Kon je ispričao kako je nastala, kako Ana kaže, autobiografska pesma „Zla barbika“:
- Videli smo se u julu ili avgustu prošle godine, ona je izrazila želju da joj uradim pesmu. Deset dana posle toga je čula pesmu i zatim se nije javila jedno...deset meseci (smeh). Onda je nazvala i pitala „Jel možemo to da završimo odmah ?“ i – završili smo. 

- Ovo je treći put da radimo zajedno – nadovezala se Marina Tucaković. – Drago mi je što Ana ima opet onu fenomenalnu energiju kao na početku, a kad je ona u tom fazonu isto to prenosi i na mene. Mnogo je volim, oduvek sam verovala u nju i mislim da sam bila u pravu.

Tekst: Milan Ćunković