U ČETIRI KORAKA: Savršene beach lokne

Nehajne, opuštene lokne, koje su proslavili Viktorijini anđeli, omiljena su frizura mnogim damama, ali većini od nas ne polazi uvek za rukom da dobijemo ovaj nehajni look. Međutim, uz adekvatnu pripremu kose i svega par trikova, napravićete ovu hit frizuru, koja pristaje gotovo svima.

Priprema kose

Ove lokne definitivno neće izdržati na vlažnoj i nedovoljno osušenoj kosi. Kosu prosušite, a onda provucite prstima penu za volumen kroz nju, kako bi kosa nakon stilizacije imala željeni oblik. Pena je najbolji izbor za davanje teksture našoj kosi, jer nije teška i neće je slepiti.

Osušite kosu

Sada kada je kosa pripremljena za željeni volumen, potrebno je da je osušite fenom, a kako bi sačuvali kosu od toplotnog oštećenja, nanesite malo spreja, koji štiti vašu kosu od prekomernog izlaganja visokim temperaturama, a onda je dobro prosušite fenom. Kosa mora biti potpuno suva, kako je ne biste dodatno oštetili, kada počnete da je navijate oko figara.

Obratite pažnju na visinu uvijanja kose

Kada je reč o beach wave loknama, idealno bi bilo da pramenove debljine od oko 2-3 cm počnete da uvijate tek na visini očiju, kako bi frizura izgledala što ležernije. Zapamtite da je podjednako važno koliko navijanja imate oko figara. Što više puta kosu obavijete oko prese ili figara, to će lokne biti čvršće i duže će opstati. Takođe, pramen nikada ne uvijajte do samog kraja, krajevi moraju ostati ravni i slobodno padati.

Očešljajte se

Kada potpuno uvijete kosu, sačekajte nekoliko minuta da vam se kosa ohladi, a zatim je očešljajte mekom četkom kako biste dobili što opuštenije lokne. Naravno kada završite frizuru u potpunosti naprskajte malo laka za kosu kako biste fiksirali svoje lokne i obezbedili im opstanak tokom celog dana.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

figarokosaloknepena za kosu