Tivat World Music festival od 12. do 14. septembra

Tivat World festival održava se po treći put za redom . Ove godine sa četiri bine i to od 12. do 14. septembra. Glavna bina "Riva" na tivatskoj promenadi, druga bina u luksuznom kompleksu Luštica Bay, treća u luksuznom naselju Porto Montenegro, a četvrta "Akustik" bina u atrijumu JU Muzej i galerija Tivta.

Nastupiće tri benda iz Crne Gore: Gospoda Glembajevi, Orkestar Nuova i bend Džanum, četiri benda iz regiona Bilja Krstić & Bistrik Orchestra - Srbija, Irfan - Bugarska, Ethno Jazz Orchestra – Srbija, Atma Mundi Ensemble - Hrvatska sa crnogorskim najboljim džez vokalom Sanja Raičković.

Kako svake godine tako i ove godine tri benda  sa tri kontinenta svetska zvezda Femi Kuti & the Positive Force, Albaluna - Portugal i Tanin Trio. Festival će otvoriti princ afričkog funk zvuka Femi Kuti i njegov bend The Positive Force.

Novina ove godine je okrugli sto na temu - "Kreativne Industrije - Ekologija i Kultura". Takođe će biti nekoliko umetničkih performansa u toku festivala kao i isprobavanje crnogorskih specijaliteta.

Učesnici okruglog stola će biti građani, renomirani ekolozi, kulturni radnici i umetnici. Cilj okruglog stola je kreiranje platforme za buduće projekte na temu ekologije i kulture. Činjenica da smo jedina ekološka država na svetu se nije dovoljno iskoristila, pa želimo na kreativan način da spojimo ekologiju i umetnost stvarajući proizvode koji mogu dodatno da unaprede kulturnu i turističku ponudu kao i poboljšaju životni standard građana Crne Gore.

Po internacionalnoj platformi MNE Today koja se bavi kulturnim dešavanjima u Crnoj Gori, Tivat World je odabran ove godine u top 10 internacionalnih događaja u Crnoj Gori!

Organizator manifestacije je NVO "Fluid Drum", a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.

Foto: Promo

Tivat World festival