Ko su novinari Aksiosa i zašto njihova urednička politika toliko živcira Donalda Trampa?

Na Weekend Media Festival dolazi Sara Fischer, Aksiosov stručnjak za medijske trendove.

Donald Tramp je današnji dan počeo s tvitom u kom se obračunava s Aksiosom i optužuje ih da rade sve da osramote američkog predsednika.

Ko su ljudi koji stoje iza Aksiosa koji je u kratkom roku postao jedan od najpraćenijih američkih medija? Kako su u vreme kada se mediji bore da pronađu održiv model poslovanja uspeli da stvore jedan od najuspešnijih medijskih poslovnih modela u SAD?

-Kako su uspeli da pronađu nove modele oglašavanja, kakav sadržaj proizvode, kako mogu newsletteri da postanu profitabilni, zašto ih Tramp proziva-na sva ova, ali i druga pitanja koja zanimaju sve koji prate medije, na Weekendu će odgovoriti Sara Fischer, Aksiosov stručnjak za medijske trendove. Njen njuzleter Axios Media Trends svakodnevno prate svi medijski stručnjaci širom sveta - najavio je Nikola Vrdoljak, direktor programa Weekend Media Festivala.

Aksios je jedan od najpopularnijih medija i njuz portala u SAD koji su 2016. godine pokrenuli bivši osnivač i zaposleni Politica. Sara Fischer je autorka Axios Media Trends, njuzletera koji analizira medijske trendove. Pre dolaska u Aksios, Sara je radila u The Washington Postu, The New York Timesu, CNN-u i Politicu.

Ovogodišnji, 12. Weekend Media Festival održava od 19. do 22. septembra u Rovinju, a osim po zanimljivim predavanjima i provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Uz to, dolazak, tačnije sletanje na Weekend nikad nije bilo lakše. AirSerbia daje 25-30% popusta od 19. do 22. septembra na letove do Pule i Rijeke uz promo kod AS ROVINJ FEST!

Foto: Promo

rovinjsara fisherweekend media festival