Iz mora u Rafailoviće

Beograd je postao bogatiji za još jedan riblji restoran. Na pitanje kako će se razlikovati u moru ostalih, glavni kuvar Đorđe Neneadović rekao nam je da će se hrana spremati isključivo na domaćem maslinovom ulju i na gradelama.

Restoran je dobio ime po malom primorskom mestu Rafailovići na Jadranskom moru, koje je oduvek bilo poznato po ribarima i dobrim domaćinima.

U jelovniku će i najprobirljiviji gurmani, ljubitelji morske hrane, uspeti da pronađu nešto za sebe. Od hladnih predjela obavezno probajte riblju paštetu, slane sardele ili bruskete od lososa. Od salata preporučuju - plodove mora, salatu od marinirane hobotnice ili zelenu salatu s rukolama i maslinama. Kao glavno jelo tu su najkvalitetnije vrste ribe kao što su zubatac, orada, jastog ili list, ali i rakovi i gambori. I to sveži, pravo iz dubina jadranskog mora.

Kako se primorska hrana ne sastoji samo od ribe, u restoranu “Rafailovići” može se probati i domaća crnogorska pršuta, masline, a za sve one koji ne vole ribu kuvar će spremiti biftek ili jela s piletinom.

Izbor pića je jednako dobar kao i izbor ribe. U vinskoj karti se nalazi preko 100 vrsta domaćeg i stranog vina, a dominiraju inostrana vina iz Španije i Francuske. Sva vina se čuvaju u specijalnim frižiderima, i uvek su rashlađena na odgovarajućoj temperaturi.

Za sladokusce u ponudi su jabuke sa orasima i medom, kruška u vinu sa čokoladom ili parfe od lešnika.

Vikendom, uz odličnu hranu, posetioci mogu da uživaju i u muzici benda koji će uživo svirati neke laganije note.

Tekst: Aleksandra Galić