LAGUNA PREDSTAVLJA: "Drugi Ajnštajn" - Mari Benedikt

Foto: Promo/Laguna

"Drugi Ajnštajn" Mari Benedikt je romansirana biografija čuvene fizičarke Mileve Marić, Ajnštajnove prve žene, koji, između ostalog, govori i o njenoj ulozi u Ajnštajnovim teorijama.

Mileva Marić je fascinantna i briljantna fizičarka. Ona je drugi Ajnštajn.

Mileva Marić je oduvek bila drugačija i razlikovala se od ostalih devojaka. Većina dvadesetogodišnjakinja već je u brakovima, a ne studiraju fiziku na elitnom ciriškom univerzitetu koji posećuju samo muški studenti i svi pokušavaju da je zasene veštim proračunima. A onda njen kolega Albert Ajnštajn počinje da se zanima za nju i Milevin svet se okreće naglavačke. Njihova veza se pretvara u partnerstvo kako srca tako i uma, ali u njihovom braku neće biti mesta za više od jednog genija.

Mari Benedikt je književni pseudonim Heder Terel. Rođena je 1969. godine u Pitsburgu u Sjedinjenim Američkim Državama, diplomirala je istoriju i istoriju umetnosti na Bostonskom koledžu, a zatim pravo na Bostonskom univerzitetu. Dok je radila kao pravnica, sanjala je o tome da piše istorijske romane o brilijantnim ženama i konačno je 2017. godine napisala svoj prvi roman "Drugi Ajnštajn".

Knjigu "Drugi Ajnštajn" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Promo/Laguna

Drugi AjnštajnlagunaMari Benedikt