MRZI ME JER JOJ NISAM DALA DA BUDE KU*VA: Oglasila se žena za koju Milica Kemez tvrdi da ju je zlostavljala

U noći 18. na 19. septembar Milica Kemez pred čitavom nacijom ispričala je svoju životnu priču koja je, u najmanju ruku, strašna. Usledile su poruke podrške, ljubavi, razumevanja za ovu devojku. S druge strane, žena koja joj je bila staratelj, preko noći je obeležena kao "žena monstrum", zbog svega što je Milica ispričala o njoj te noći. Žena koja je čuvala Milicu i njenu sestru iznela je svoju stranu priče.

- Prvo je slagala da je bila 11 godina kod mene, tačno je bila 9 godina i 10 meseci. Za sve te godine proveravao me je i centar iz Bele Crkve i centar iz Novog Sada, i to su nenajavljeni dolazili. Je l' pitao neko mene kako mi je bilo kad sam je hranila, vodila na Kopaonik, u Vrnjačku banju i na more? Je l' me osuđivao neko tada? Moja kuća je propala, a da vidite od drugih hranitelja kakve su kuće - počela je priču Vesna.

- Ona i njena sestra su puštale muškarce u kuću kroz prozor i bežale od kuće, pa su krale... Nju je neko lepo naučio sve, misli da će ako ispriča neku tužnu priču da pobedi, ali neće. Ona možda može i da zezne narod, ali onaj gore sve vidi. Kupala se kišnicom, kaže? Dva kupatila je imala - nastavlja ova vidno potresena žena.

Na pitanje da li je tačno da Milica nije imala šta da jede, Vesna odgovara:

- Je l' vam delujem ja kao monstrum? - rekla je i nastavila:

- A to što je vređala dete koje sad čuvam, da je retardirano... On jeste bolestan, ali ne krade kao one što su krale. Milica je sa sestrom krala iz moje kuće, od mene lično, pare i sve ostalo što su stigle.

- A, kad je ispričala da je nisam pustila na maturu, zašto nije rekla zbog čega?! Otišla je sa drugaricom da se slika, pa je sela na motor bez kacige da je vozi drugarica koja nema dozvolu. Ne daj Bože da je pala, ostala u kolicima. E, zato sam je kaznila. Što nije ispričala šta je radila kod žene koja ju je čuvala u Vršcu? Kako se skidala, pa je pustila plin, pa samo što se nisu pogušili. Ispričala tužnu priču, pa posle dva dana odmah seks. Pitajte je samo da li je išla na more, a ja za sve to imam dokaze - i slike i kasetice - priča Vesna.

Ova žena, koja je godinama radila na benzinskoj pumpi, sada je u penziji. Kako kaže, dok je ona radila, Milica i njena sestra su svašta radile u kući i van nje.

- Mrzi me toliko zato što joj nisam dozvolila da bude ku*va. Što joj nisam dozvoljavala da u 11 ode u grad, a da se vraća u 4 ujutru - rekla je Vesna.

Milica je u Zadruzi spomenula i to da je majčinu sliku prvi put videla na grobu.

- Njena mama je umrla dok je ona bila kod mene, a ja to nisam htela da joj kažem da me ne zamrzi. Njena majka je samo čepila noge i pravila decu, a ona će da bude ista kao majka. Ja bih njoj samo poželela da nađe još jednog ili dva Filipa, pa da narod vidi kakva je ona.

- Da vam ispričam nešto, ja na poslu žena me zove, a u kući dva muškarca. Pa, ako je ona htela da je neko siluje, neću da dozvolim da njega neko maltretira (usvojenog sina, prim. aut.). Odmah sam doletela sa posla da vidim šta se to radi u mojoj kući. Ona je sa 12 godina htela da spava sa muškarcima, ali ja to nisam dozvolila. Žali se da nije imala dobar život, a dva puta su išle na more, pa Kopaonik, pa dva puta Vrnjačka banja, pa ekskurzije sa školom... A to što vređa dete koje je sad kod mene da je retardiran... Ona je retardirana zato što misli da je neko i nešto. Ja sam njih u butiku oblačila. Normalna devojka zna da štrika, da veze, da radi goblene, da gleda kuću, da završi školu i bude normalna.

- Ja njoj nisam dozvolila da dok je bila kod mene ima seksualni odnos, ja prva nemam muža i ovde 20 godina nijedan muškarac nije ušao, da me neko ne bi blatio. A, samo mi je žao što nisam izvadila lekarski pregled, pa onda da vidimo ko je tukao. Videle bi se neke modrice sigurno - kaže Vesna.

- Jednom jeste dobila batine, kada je pet puta išla u prodavnicu da uzimaju stvari i zapisuju na moje ime. Pazarile su, pa su kradom jele na putu do kuće sve što kupe, a ovom detetu daju samo žvaku da ih ne bi izdao. Pa, svako jutro pre nego što odem na posao svratim do pekare, platim da im neko odnese vruće pecivo na vrata kad se probude - priča Vesna.

- Jele su one i jagode, i breskve, i maline, i sve to prve, kad je cena jako visoka. Za hranu uopšte nisu oskudevale - dodala je komšinica.

- Obučem ih, pa sam sva srećna što imaju svašta. Njima sam kupovala stvari po buticima, dok su drugi svojoj deci kupovali stvari na pijaci. I pričali su mi tada, "Što kupuješ po butiku, misliš da ćeš da dobiješ hvala?". Ali, nema veze... Pa sam je viđala po gradu kao kamenjarka, u miniću i štiklama da šeta sa starijim čovekom. Da je ostala kod mene, ne bi imala veštačke zube i grudi, ne bi bila animir dama. Morala bi da bude normalna, ne bih dozvolila da ide sa oženjenim muškarcima već da nađe nekog normalnog, a ne da se provlači iz kreveta u krevet. Stvarno mi je žao sad što nisam bila đubre pa da je pustim i da vidim gde bi dogurala. Kod mene ne bi smela da pije, nema pića, trebalo bi da se rode zdrava deca.

- Ja sam čak htela da prodam neku zemlju koju imam, da pošaljem njenu sestru na studije, a Milicu sam mislila da pošaljem u Beograd, da platim da završi nešto i da bude svoj čovek. Eto, ja budala razmišljala, a za koga sam razmišljala? - vidno povređena rekla je Vesna.

Za kraj, Vesna je prilično teškim rečima završila razgovor na temu Milice.

- Ja sam rekla - ona da danas dođe i da mi kaže "treba mi krv", ja bih pre isekla vene i iscedila krv u kanalizaciju, ali njoj nikad! Umrla bih tu na mestu, ali i ona pored mene. Nema šta im nisam pružila, pa od ptice mleko! Išla sam da sečem drva na cirkularu da imaju što više. Pa, poslednji put smo bile u Vrnjačkoj banji, šta god im se svidelo - ja kupim. Nisam htela da osete da nemaju roditelje, sve sam im dala, ali nisu smele da me lažu i potkradaju. Kupovala sam im srebrne ogrlice svaki mesec. Pile su sok umesto vode. Boli me sve to što je uradila, ali za takvu je šteta pustiti suzu, prosto ne zaslužuje. Ujela me je za srce i to me mnogo boli. Ali, ispaštaće sigurno, a ja ću to da doživim.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: milica_kemez/Instagram

bela crkvaMilica KemezZadruga