ZABORAVITE NA MITOVE: Izbegnite pet grešaka pri kupovini farmerica

Oko 87 posto žena farmerke nosi barem jednom nedeljno, a od 10 žena, njih 6 ima problema s pronalaskom idealnih. Ako i vi spadate u ovu grupu žena koje tragaju za besprekornim krojem, pre nego što krenete u kupovinu, saznajte kojih 5 najčešćih zabluda o farmerkama morate odmah zaboraviti.

"Skinny" model farmerki mogu nositi samo mršavice

Iako je prevod za skinny mršavo, to ne znači da ovaj model pristaje samo manekenkama. Naime, farmerke koje se priljubljuju uz nogu mogu nositi baš svi. Tajna se krije u boji i visini struka, obući, ali i u komadima garderobe s kojim ćete ih kombinovati. Žene punije građe mogu ih nositii uz tuniku ili dugačku košulju, a za izduživanje figure savršeno će se stopiti s parom elegantnih štikli.

Dizajnerske farmerke su najkvalitetnije i najbolje pristaju

Kako bi opravdali visoke cene dizajneri i popularni brendovi često svoje modele ističu kao ekstra kvalitetne i trendi. Međutim, reč je samo o dobroj reklami jer svako je telo različito pa samim tim zahteva i drugačiji kroj. Važno je da pronađete onaj koji savršeno pristaje vašoj figuri i karakteru, a cena tu ne igra nikakvu ulogu.

Omiljeni model farmerica mogu kupiti i iduće sezone

Modni trendovi menjaju se tolikom brzinom da ih je vrlo teško pratiti i svake nove sezone prodavnice su prepune trendi odeće koja nimalo ne liči na onu od prošle godine. Upravo zbog toga, iduće godine vrlo lako možete ostati bez omiljenog kroja farmerki. S obzirom na to kako 6 od 10 žena ima problema s pronalaskom idealnog kroja, kada naletite na model (na popustu) po vašoj meri razmislite o tome da kupite dva komada istih.

Džepovi na farmericama moraju biti ukrašeni

Džepovi na farmerkama mogu stražnjicu učiniti savršenom, ali i istaknuti mane. Kupujete li farmerke držite se zlatnog pravila - moraju biti bez ukrasa. Džepovi na preklop ili pak oni ukrašeni natpisom, cirkonima ili sličnim detaljima u većini slučajeva izgledaju jeftino ili preterano te u trenutku mogu pokvariti celokupan izgled. Isto vredi i za presvetle šavove. Igrajte na sigurno i izbegavajte bilo kakve ukrase.

Ako ih skratite, farmerke će izgubiti formu

Niže žene ne moraju panično da traže skraćene verzije nogavica već to mogu učiniti kod krojačice, a pritom se ne moraju bojati da će njihov omiljeni model izgubiti formu. Skraćene nogavice, uz odgovarajuću boju i debljinu konca mogu izgledati kao iz prodavnice.

Izvor: Prva.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

brenddizajneridžinsfarmerkeformakupovinamodanogaviceskinny model