POŠTUJTE PET PRAVILA: Pripremite organizam za hladne dane

Svetski poznati nutricionisti i stručnjaci za zdravlje savetuju koje su to najbolje metode da se organizam pripremi za niske temperature i zaštiti od napada virusa i bakterija. Ukoliko poštujete ova pravila, virusi i bakterije će vas zaobilaziti u širokom luku.

Počnite da uvodite vitamine u ishranu

Odličan početak je uvođenje vitamina u ishranu i namirnica koje su nutritivno bogate kako bi organizam ojačao i bio u stanju da se nosi da vremenskim promenama.

Fizička aktivnost je obavezna

Osim ishrane, pojačana fizička aktivnost će doprineti jačanju imunog sistema.

Počnite već sad da jedete zimsku hranu

Hrana koja će vas ugrejati je odličan saveznik u borbi protiv virusa i ostalih elemenata koji narušavaju zdravlje. Neka se na vašoj trpezi nađu supe, čajevi i tople ovsene kaše.

Iskoristite poslednje zrake sunca

Iskoristite ovih nekoliko poslednjih dana kada sunce sija u punom sjaju kako biste nakupili određenu dozu vitamina D. Ovaj vitamin, koji je direktno odgovoran za dobro raspoloženje, je u deficitu tokom zimskog perioda, a mnogo čini za organizam.

Pobrinite se da imate dovoljnu količinu zaliha supe

Supe od povrća i mesa su najbolji odgovor virusima. Najbolje bi bilo da to budu one domaće koje ste sami napravili umesto instant varijanti, jer ćete na taj način uneti dovoljnu dozu vitamina i minerala.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

čajfizička aktivnostovsene pahuljicesuncesupavirusivitamin dvitaminizdravljezuma