PREDNOSTI ŽIVOTA BEZ PARTNERA: Samci su optimističniji, uspešniji u poslu i više vole sebe

Obrasci ljubavnih odnosa u savremenom dobu su se promenili i sada devojke više ne čekaju svog princa na belom konju, a muškarci više nisu spremni na kompromis.

Zbog toga se ljudi sve više odlučuju da ostanu sami, jer se tako osećaju bolje. Međutim, samci imaju čitav spisak tajnih moći kojih često ni sami nisu svesni.

Samci se oslanjaju samo na sebe i naučili su da sami rešavaju svoje probleme. Oni imaju jači osećaj identiteta, manje doživljavaju negativne emocije i srećniji su. Osim toga, otvoreniji su i nisu vezani za jedno mesto. Veća je verovatnoća da će putovati svetom i biti spremniji da dožive nova iskustva. Takođe, pokazuju viši nivo kreativnosti i imaju vremena da se fokusiraju na svoj rast.

Naučili su da vole sebe. Neki ljudi, nakon što su ostali sami, našli su idealno vreme da se konačno zaljube u sebe. To čini da se osećaju prijatnije u sopstvenoj koži i imaju dovoljno snage da rade na sebi i pokušaju da postanu osoba kakva žele da budu.

Uspešni su u karijeri jer imaju više vremena i energije da se fokusiraju na izgradnju uspešne karijere. Osim toga, verovatnije je da će učestvovati u različitim društvenim i humanitarnim aktivnostima i ne vezuju se za materijalne stvari. Zbog toga je vrlo verovatno da će uvek raditi posao koji vole, a ne onaj koji moraju.

Zdraviji su, a studije pokazuju da osobe koje su same češće vežbaju u poređenju s osobama u braku. Neki psiholozi sugerišu da su žene koje nisu udate zdravije, a dokaz za to je podatak da retko posećuju lekare i uzimaju manje slobodnih dana.

Imaju širok krug prijatelja, jer samci više napora ulažu kako bi ostvarili i održali prijateljske veze. Oni su pažljiviji i lakše održavaju dugoročne odnose s ljudima u životu. Samci više vole da provode vreme sa svojom porodicom i ostvaruju bolji odnos s braćom i sestrama.

Znaju šta žele i veruju u sebe jer se ne plaše da budu sami i ne žure da uplove u vezu tek tako. Oni znaju šta zaslužuju i nisu spremni da pristanu na manje od onog što žele. Izbegavaju toksične odnose koji će im u živote uneti samo anksioznost i stres. Imaju visoke standarde i spremni su da čekaju pravu osobu.

Izvor: Super žena/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

bolje zdravljeidentitetkreativnostoptimizamprava osobaprijateljski odnosisamcisrecastrestoksična vezauspeh u poslu