“Walking Dinner with Mayor of Novi Sad“: Diplomacy & Commerce šetnja sa gradonačelnikom Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i magazin “Diplomacy and Commerce“, ugostiće i ove godine ambasadore i zamenike ambasadora u toku šetnje Novim Sadom, sa ciljem da se predstavi i upozna bogata istorija ovog grada.

Šetnja je zakazana za danas, a upriličiće je zvaničnici sledećih zemalja: Albanije, Danske, Brazila, Argentine, Švedske, Maroka, Tunisa, Bugarske, Indonezije, Meksika, Kipra, Švajcarske i Crne Gore.

U okviru koncepta nazvanog “Walking Dinner with Mayor of Novi Sad“, ambasadori će se sastati u restoranu "Atina" (koji se do 1944. zvao "Kod Dornštetera", neposredno posle rata - "Moskva", od 1948. do 1991 - "Zagreb", a od tada do danas - "Atina").

Večeru će nastaviti glavnim jelom, uz tamburaše u restoranu "Lazin salaš", u kući u kojoj se nekada nalazila štamparija Srpskog narodnog pozorišta - "Talija". Večera se završava u "Carigradu" - u jednoj od najstarijih novosadskih poslastičarnica (iz 1936).

Pred put nazad za Beograd, ambasadori će dobiti tradicionalni "kurtoš kolač" za put.

ambasadoridiplomacy and commerceistorija novog sadalazin salašmiloš vučevićnovi sadnsrestoran Atinašetnjašetnja sa gradonačelnikom Novog Sadaštamparija Srpskog narodnog pozorišta – TalijaWalking Dinner with Mayor of Novi Sad