IVANA PETERS ISKRENA: Ranije nisam volela Gocu Tržan

Ivana Peters i Goca Tržan zajedno su, pre četvrt veka, započele muzičku karijeru u grupi "Tap 011". Nakon pet godina bend je napustila Goca i započela solo karijeru, dok je ubrzo nakon toga Ivana oformila grupu "Negativ".

- Goca i ja smo skroz različite i danas i oduvek smo bile, a poznajemo se odlično jer smo odrasle zajedno. Išle smo u školu zajedno i stasavale u devojčurke kroz grupu Tap 011. Danas ja nju odlično razumem, kao i ona mene, jer se pratimo kroz ceo život. Ranije je baš nisam volela, uvek je bila luđa i hrabrija od mene. Dok smo radile i sazrevale, i sa njene i sa moje strane, bilo je ljubomore i sujete. Ona, na primer, nije htela da vežba pevanje, pa joj je smetalo kad hvale moj glas, koji je bio rezultat velikog rada.

Bilo je razmirica u vašem odnosu, ali ipak ste joj opraštali, kao i ona vama?

- Samo da ne radi sebi nešto loše, meni je danas OK sve što Goca radi. Ona je potpuno otvorena i brbljiva, nekad i previše, što je u mladosti znalo da me čudi i da mi smeta, pa i sam joj i zamerala što mora da govori stvari za koje zna da će izazvati pažnju medija i skandalozne naslove, ali to mi je danas beskrajno zanimljivo i drago mi je što je Goca ostala svoja i ista.

Čini se da ste postale izuzetno bliske u zrelim godinama?

- Majčinstvo nas je promenilo obe i oplemenilo, i nas i naš odnos. Ona je kao i moja ćerka Račica i super se kapiraju međusobno. Sada kad smo na sceni zajedno, Goca i ja se gledamo i smejemo očima stalno, a razumemo se i bez reči. Podmlađujemo se kad smo zajedno i uživamo ja u njenoj, a ona u mojoj sreći.

Bili ste životno ugroženi jer ste preživeli infarkt. Da li se za sebe plašite danas i koliko ste promenili život?

- Strah da se ponovo ne desi je konstantan i sa njim živim. Svesna sam da moram da vodim računa kako živim i da smanjim stresne situacije na minimum, ako već ne mogu da ih skroz izbegnem. U saobraćaju se, na primer, uvek nerviram.

Izvor: Kurir.rs/Srpski telegraf
Foto:

goca tržanivana peterstap 011TOP