DA LI STE ŠKRTICA ILI RASIPNIK: Horoskop otkriva kakav je vaš odnos prema novcu

Malo smo se zagledali i u zvezde i evo koliko se razlikuje naš stav o novcu zavisno od toga pod kojom smo zvezdom rođeni.

Ovan

Impulsivna priroda Ovna ogleda se i u finansijskom aspektu pa tako često idu u krajnost trošenjem svih sredstava na sebe i druge.

Bik

Bik voli da štedi i skuplja novac. Zarađuje ga najčešće vrednim radom, ali takođe uživa u komforima i luksuzu raznih vrsta pa tako lako i ostaje bez njega. Kada nema novca radije pravi novi plan za zaradu nego da uskraćuje sebi zadovoljstvo.

Blizanci

Nisu štedljivi i troše veoma lako. Za njih novac ne predstavlja ništa više od sredstva za plaćanje i može se lako desiti da pare pozajmljuje od okoline. Često dižu kredite i ulažu u potencijalne unosne poslove koliko god bili rizični.

Rak

Oni znaju da cene novac i umeju da štede, ali će često i tvrditi kako im pare nisu bitne iako se osećaju ponosno i najbolje kada dobro zarađuju i poseduju ih.

Lav

Iako Lavovi mogu da nauče da budu štedljivi tokom života, priroda ih tera da troše i časte. Oni će štedeti samo za određeni konkretan cilj i to ne proračunato i isplativo, već samo zato što im se sviđa. Vide moć u novcu i cene ga.

Devica

Ne teže za velikim luksuzom i bogatstvom, već pare smatraju praktičnim sredstvom za preživljavanje. Osećaju se bezbedno ako imaju ušteđevinu i često ostavljaju određene sume novca sa strane za svaki slučaj.

Vaga

Rođeni su pod srećnom zvezdom pa im veće zarade idu od ruke. Jednostavno dolaze do para, ali ih isto tako lako i troše. Uvek imaju ideju na šta bi potrošili novac i često im se sviđaju baš najskuplje stvari.

Škorpija

Oni rado štede i cene svoj novac. Takođe retko otkrivaju svoje finansije i doživljavaju ih kao baš ličnu stvar. Ne troškare mnogo i trude se da dobro zarade.

Strelac

Dok su mladi često su nesmotreni s novcem i vrlo lako gube kontrolu nad svojim finansijama. Ide im od ruke zarađivanje, ali pare vrlo brzo troše. Situacije kada se nađu bez novca teraju ih da nauče iz sopstvenih grešaka pa se dešava da u kasnijem dobu malo pametnije troše.

Jarac

Vrlo razumno troše i svesni su da novac ne raste na drveću. Vole da štede, ali ipak s vremena na vreme sebi dozvoljavaju i određeni luksuz. Što su štedljiviji u mladosti, to će više uživati u kasnijem periodu života.

Vodolija

Vodolije lako upadaju u dugove jer se oslanjaju na sve moguće kreditne kartice i minuse i troše dok god mogu i to bez ikakvog planiranja.

Ribe

Imaju naklonost da postanu bogati i prati ih sreća s parama. Ipak, kako bi održali to što su stekli potrebno im je da nauče kako da barataju novcem jer tome nisu prirodno skloni.

Izvor: Cosmopolitan.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

finansijehoroskopluksuznovacparerasipnikškrticaštednjatrošenjeušteđevinazarada