"Women in Business" u Nišu: Pogledajte panel "Žene preduzetnice"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 28. novembra u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti društva o važnosti veće participacije žena u vlasničkim i upravljačkim strukturama manjih i većih kompanija i preduzetnika u Srbiji, kao i unapređenje znanja i veština kod žena u oblasti razvoja inovacionog preduzetništva razmenom znanja i iskustava između potencijalnih i uspešnih preduzetnica.

Na konferenciji se govorilo o značaju ženskog inovacionog preduzetništva za privredu Srbije, uspešnim primerima dobre prakse, kao i o uticaju digitalizacije i informacionih tehnologija na preduzetništvo.

Goste je pozdravila voditeljka Dušica Dejić, koja je najavila jedinog muškog govornika, Slavišu Mihajlovića, direktora "Škole za modu i lepotu", koja iškoluje najveći broj mladih preduzetnica u Nišu.

U drugom panelu pod nazivom "Women In BUSINESS - Žene preduzetnice" učestovali su: Martina Anđelković, osnivač i vlasnik digital agencije; Jelena Dimitrijević, dizajnerka; Nevena Kragić, umetnica; Davorka Leoni, direktor i osnivač "Psihocentra"; Sonja Pop Traković, medicinsk fakultet, Niš i Nikolija Miletić, učenica IV razreda Škole mode i lepote, buduća preduzetnica

Moderatorka panela, Milena Antić, voditeljka NTV, zajedno sa svojim sagovornicama pokušala je da približi kombinaciju žena u preduzetništvu sa predznanjem i iskustvom, gde je važno govoriti o prednostima, manama i izazovima žena preduzetnica u Srbiji, sa idejom da sve to okrenu u svoju korist.

O čemu se sve tokom panela diskutovalo pogledajte u video snimku u nastavku:

konferencijanispreduzetniceWomen in Businessžeme u kulturiženežene u biznisužene u medijima