"Women in Business" u Nišu: Pogledajte panel "Šta se krije iza portreta jedne dame?"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 28. novembra u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti društva o važnosti veće participacije žena u vlasničkim i upravljačkim strukturama manjih i većih kompanija i preduzetnika u Srbiji, kao i unapređenje znanja i veština kod žena u oblasti razvoja inovacionog preduzetništva razmenom znanja i iskustava između potencijalnih i uspešnih preduzetnica.

Na konferenciji se govorilo o značaju ženskog inovacionog preduzetništva za privredu Srbije, uspešnim primerima dobre prakse, kao i o uticaju digitalizacije i informacionih tehnologija na preduzetništvo.

Goste je pozdravila voditeljka Dušica Dejić, koja je najavila jedinog muškog govornika, Slavišu Mihajlovića, direktora "Škole za modu i lepotu", koja iškoluje najveći broj mladih preduzetnica u Nišu.

U trećem panelu pod nazivom "Women In CULTURE - Šta se krije iza portreta jedne dame?" koji je, takođe, moderirala Milena Antić, voditeljka NTV, njene sagovornice su bile: Čarna Milinković, kustos i istoričar, Muzej Vojvodine; Dragana Jovanović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu; Spomenka Đokić, profesor muzike i članica tria "Lutajuća srca"; Milva Dugan-Ignjatović, modna kreatorka i predsednica udruženja „Evro žena“ i Stanislava Aladjozovski, koncert majstor.

Panelistkinje su diskutovale i pokušale da odgovore na pitanje: Šta se krije iza portreta jedne dame? Uspešne žene iz sveta kulture govorile su i o detaljima bavljenja tim poslom u regionu.

O čemu se sve tokom panela diskutovalo pogledajte u video snimku u nastavku:

konferencijanispreduzetniceWomen in Businessžeme u kulturiženežene u biznisužene u medijima