Žigić obradovao Mekliša

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Trener Birmingema Aleks Mekliš rekao je da je verovao u pobedu protiv gradskog rivala Aston Vile u četvrtfinalu Liga kupa, preneli su britanski mediji.

Birmingem je sinoć na svom terenu pobedio Aston Vilu sa 2:1, u četvrtfinalu Liga kupa, a gol odluke postigao je srpski reprezentativac Nikola Žigić u 84. minutu utakmice.

"Nije bilo lako, Vila je imala više loptu u posedu, bili su bolji. Imali smo nekoliko prilika u prvom poluvremenu, nismo ih iskoristili i razočarali smo se kada su izjednačili", rekao je Mekliš britanskim medijima.

"Ali, imao sam dobar osećaj, bio sam miran tokom utakmice. Naravno, vikao sam, usmeravao ih, sa njima učestvovao u svakoj akciji, ali dobro sam se osećao i drago mi je što smo pobedili", rekao je on.

Birmingem će u polufinalu Liga kupa igrati protiv Vest Hema, a u drugom polufinalu sastaju se Arsenal i Ipsvič.

Domaći navijači su uleteli na teren posle utakmice i bacali pirotehnička sredstva na protivničke navijače.

Pristalice Aston Vile su nakon toga počeli da lome stolice i bacali ih na teren.

"U potpunosti osuđujemo postupke osoba koje su umešane u nerede na stadionu Sent Endrjuz. FA se gnuša nasilničkog ponašanja i zahtevamo od klubova i nadležnih da pronađu izgrednike i nametnu im stroge kazne, uključujući i zabranu ulaska na stadione", navodi se u saopštenju FA.

"FA će u saradnji sa nadležnima sprovesti istragu", dodaje se.

Neredi na stadionu mogli bi da pogoršaju ugled kandidature Engleske za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine, uoči današnjeg glasanja Svetske fudbalske federacije (FIFA).