DEA ĐURĐEVIĆ GODINU DANA POSLE TEŠKE NEZGODE: Ja sam za ponos, ne za sažaljenje!

TV voditeljka Dea Đurđević, godinu dana posle teške nesreće: Ja sam za ponos, ne za sažaljenje. Sama mogu samo da se našminkam, za sve ostalo mi treba pomoć. Prognoze su da će za godinu dana funkcija ruke biti 90 odsto.

- Sve vreme sam verovala da moram da preživim, da sam to zaslužila. Zato sam se stalno osmehivala. Verovala sam u sebe, ali i u doktore i medicinske sestre koji su bili uz mene i uradili odličan posao. Takođe, veliku podršku sam osećala od svih ljudi, poznatih i nepoznatih, koji su svakodnevno slali poruke i pozitivnu energiju. To se zaista oseti i mnogo pomaže.

Ovim rečima započela je intervju Dea Đurđević, TV voditeljka, koja je pre godinu dana doživela tešku saobraćajnu nesreću na putu do posla, u kojoj joj je autobus skoro sasvim pokidao levu ruku.

Da bi pomogla sebi, ali i drugima, osnovala je udruženje “Budimo bezbedni”. Na tribinama koje organizuje govori o svemu što se dogodilo tog kobnog 7. februara, kako je proticalo lečenje, i kako trenutno živi. Ne libi se da pokaže fotografije kako je izgledala na aparatima. Cilj joj je da ljudi shvate da saobraćaj nije igra i da je autobus koji ju je zakucao za zud, udario i sve njene najdraže, jer su zajedno prolazili kroz bol i neizvesnost.

Koliko operacija ste imali od nesreće?

- Imala sam 21 operaciju i gotovo sve su bile teške. Većina je bila borba za život, borba da dišem i da srce počne opet da kuca. O ruci je odlično brinuo dr Marko Bumbaširević, ali život su mi spasili doktori Vojnomedicinske akademije, na čelu sa pukovnikom dr Miroslavom Vukosavljevićem, načelnikom. Nekoliko puta sam prestajala da dišem. Srce je prestalo da kuca. Vratili su mi u funkciju i karlicu, kičmu, učili me opet da hodam...

Izvor: Novosti.rs
Foto: deadjurdjevic/Instagram

dea djurdjevićoperacijeRTV Pinksaobraćajna nezgodatelevizijska voditeljkatop_slider