NIJE NEMOGUĆE: Savršen letnji ten i tokom zime

Letnji ten želite i tokom zime kada je tmurno i hladno vreme i nema ni zraka sunca. Dobro bi vam došlo malo podsećanja na tople dane i bronzanu boju. Moguće je.

Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete u toplije krajeve na sunčanje, evo par saveta kako da postignete željeni ten bez ukrcavanja u avion.

Temeljna osnova za početak

Prvo treba da postavite neke sjajne temelje.

- Telo nežno očistite pilingom pre sunčanja kako biste očistili sve suve predele kože koje ten neće dobro pokriti - savetuje Deni Guensberg, jedna od najpoznatijih šminkerki u Velikoj Britaniji.

- Posebnu pažnju i akcenat stavite na kolena, zglobove i laktove, jer su ovo grublja i suva područja.

Nađite svoju senku

Nakon pilinga tela, važno je odabrati nijansu preplanule boje koja će odgovarati vašem prirodnom tonu kože.

- Odlučite se za proizvode koji postepeno porumene i polako nadograđuju boju. Razmislite o prirodnom preplanulom tenu: ako imate bledu kožu, odaberite svetliji preplanuo ton, kože boje maslina mogu da poprime srednji ten, a tamnije kože biraju tamni ten. Ne preterujte, ne želite da vam koža bude previše tamna - objašnjava Dani.

Rizični delovi

Sada kada ste odabrali svoju nijansu, vreme je za preplanulost.

- Započnite masiranjem proizvoda u noge, obraćajući dodatnu pažnju na vrh prstiju i stopala. Lagano pređite preko svog tela uz pomoć rukavica za lako nanošenje bez mrlja - predlaže Dani.

- Kada stignete do vrata zapamtite da je manje više. Isto se odnosi i na lice. Dobra ideja je da vazelin stavite na vrhove kose i obrva kako bi ih zaštitili od boje. Alternativno, dodajte nekoliko kapi pojačavajućeg seruma za lice u svoju dnevnu hidratantnu rutinu da pomognete stvaranju divnog zimskog sjaja - kaže Dani.

Sačuvajte sjaj

Letnji ten je lep, ali je važno zadržati svoj sjaj. Kada se tuširate budite nežni prema svojoj koži. Predug boravak ispod tuša, u omiljenoj kupki i prejak piling brzo će da uklone slojeve vaše kože ostavljajući vam bledi ten i neujednačenu boju.

- Neka vaša koža bude dobro hidrirana dodavanjem ulja u vašu rutinu za kupanje i tuširanje - kaže Dani.

Ukoliko vam sve ovo odvlači previše dragocenih minuta i nemate volje da toliko vremena provedete dobijajući željenu boju, možda je za vas rešenje da sačekate leto i prirodno pocrnite.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

bojaboja kožekupanjekupka kožalepotapilingpreplanuli tensuncanjetentuširanje