USPEŠNA GODINA TRIGLAV OSIGURANJA: Postignuti poslovni rezultati Triglav osiguranja Beograd povećali su tržišno učešće sa 6,0 na 6,4%, do poslednjeg kvartala 2019. godine

Godinu za nama "Triglav osiguranje" obeležilo je u znaku dobrih poslovnih rezultata. Ovo je posledica preuzimanja rizika osiguranja i rasta obima poslovanja. Do poslednjeg kvartala 2019. godine "Triglav grupa" ostvarila je uvećan obim bruto premije, koja je iznosila 905 miliona evra. Realizovana dobit pre oporezivanja uvećana je za 3% u odnosu na prethodnu godinu, u iznosu od 72 miliona evra. U odnosu na kraj 2018. godine, krajem 2019. uvećana su sredstva klijenata kojima upravlja "Triglav grupa" u uzajamnim fondovima i sektoru individualnog upravljanja za 61% čemu je doprinelo preuzimanje društva ALTA Skladi. Takođe, ostvaren je rast ukupne premije osiguranja od 13,2%, a sve ovo rezultat je sprovođenja strategije razvoja i rasta u cilju dugoročno stabilnog i profitabilnog poslovanja. "Triglav grupa" kontinuirano radi na podržavanju i uvećavanju vrednosti kompanije radi ostvarenja kontinuiteta dobrih rezultata, ali i njihovih unapređenja.

- Rast je obeležen na svim segmentima osiguranja, kao i na većini tržišta. Uspešne prodajne akcije, povećane aktivnosti u prodaji i proširenje osiguranih lica doveli su do rasta grupe imovinskih osiguranja za 11 procenata za period od godinu dana. Različiti rast ostvaren je i u segmentima zdravstvenih, životnih i penzijskih osiguranja. Ovi rezultati posledica su stabilnog i pouzdanog poslovanja, unapređenja procesa i osluškivanja tržišta, ali i uvođenja novih usluga u asortiman proizvoda "Triglav osiguranja", kao i prilagođavanja korisničkog iskustva i složenih procesa potrebama klijenata - izjavio je Dragan Marković predsednik Izvršnog odbora "Triglav osiguranja" u Beogradu.

Omogućeno je osiguranje putem interneta za sve korisnike, tako da sada polisu po svojoj meri klijenti mogu zaključiti za kratak vremenski period od nekoliko minuta umesto odlaska u poslovnicu. Ova opcija se konkretno odnosi na vrste osiguranja kao što su putno zdravstveno i paket osiguranja domaćinstva "Moj krov".

Pojednostavljene procedure zaključenja polise kreirane su tako da odgovaraju svim nivoima informatičke pismenosti, bez zahtevnih i komplikovanih procedura. Proces zaključenja polise prilagođen je svim korisnicima, koji su prepoznali njegove prednosti što se ogleda u značajno uvećanom broju kupljenih polisa putem interneta.

Drugi novi proizvod je "Moj krov" paket osiguranja domaćinstva, kojim se u nekoliko minuta osigurava kompletno domaćinstvo. Minimum informacija je neophodan kako bi klijent kupio osiguranje kuće ili stana po svojoj meri.

Usluge koje su propratni deo za "Moj krov" predstavljaju veliki plus na tržištu osiguranja domaćinstva, a to je pravo na hitne intervencije sa asistencijom 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Takođe, korisnicima ove polise omogućen je rezervni nameštaj i privremen smeštaj ukoliko nastala šteta to zahteva.

Postignuti poslovni rezultati "Triglav osiguranja Beograd" povećali su tržišno učešće sa 6,0 na 6,4%, do poslednjeg kvartala prethodne godine. Ovi, ali i pređašnji rezultati, kao i trendovi na tržištu doveli su do usvajanja revidirane, inovativne poslovne strategije za period od 2019. do 2022. godine, sa tendencijom daljeg unapređenja proizvoda i usluga, kao i odnosa sa klijentima.

"Triglav osiguranje" podržava prave vrednosti društva i svoj doprinos njihovom unapređenju i promociji manifestuje kao ponosni partner Košarkaške reprezentacije Srbije, muške i ženske kadetske lige i Kupa "Radivoja Koraća" i vetar je u leđa svim njihovim pobedama. Sa druge strane, "Triglav" podržava umetnost i mlade umetnike pružajući podršku njihovim izložbama u okviru projekata Likovnog udruženja "Pigmalion".

U periodu pred nama "Triglav grupa" i "Triglav osiguranje" a.d.o. razvijaće nove proizvode koji će odgovoriti potrebama korisnika, kao i kanale komunikacije prema klijentima.

Autor: Nadlanu.com/Diplomacy&commerce
Foto: Promo

ALTA SkladiDragan MarkovićMoj krovpolise osiguranjaposlovni rezultatipremija osiguranjaTriglav grupatriglav osiguranje