PEKAR, LEKAR, APOTEKAR: Koje je idealno zanimanje za svaki znak Zodijaka?

Iako Jarčevi ne zarađuju koliko bi hteli, uz Ribe i Strelčeve jako su zadovoljni poslom koji rade. To ne važi za Blizance i Rakove, koji kažu da ne rade posao iz snova. Najviše zarađuju Škorpije, Lavovi, Bikovi i Rakovi, pokazuje anketa američkog portala za zapošljavanje Careerbuilder, sprovedena na 8700 radnika iz celog sveta.

Ovan

Oni su otvoreni, samouvereni i poprilično impulsivni, a to znači da vole preuzimati inicijativu. Poznato je da Ovnovi ne vole mirovanje, pa im najbolje odgovaraju zanimanja iz sektora politike, gradnje ili obrazovanja.

Bik

Na njih se uvek možete osloniti, iskreni su i praktični. Dobro im leži timski rad i strastveno pristupaju poslu u kom treba da sarađuju s mnogo ljudi. Mogu se pronaći u finansijama, uređenju enterijera, medicinskim poslovima, inženjeringu, marketingu ili PR-u.

Blizanci

Pripadnici ovog horoskopskog znaka traže profesiju koja će ih držati motivisanima. Njima ni dva radna dana ne bi trebalo da budu ista, pa upravo monotonija može biti razlog tome da su oni najnezadovoljniji svojim zanimanjima. U istraživanju, većina Blizanaca izjavila je da radi u sektoru umetnosti, dizajna, arhitekture, prodaje i medicine.

Rak

Oni su nežni, maštoviti i zaštitnički nastrojeni. Vole štititi one do kojih im je najviše stalo. Vole da kuvaju i održavaju snažne odnose s ljudima, bilo profesionalno ili privatno. Jako su radni, a dobro se snalaze u području zakona, psihologije, edukacije ili medicine. Uglavnom rade u politici, oglašavanju, visokom obrazovanju, prevozu i vojsci.

Lav

Niko nema potrebu za moći i titulom vođe kao Lavovi. Pouzdani su, optimistični, harizmatični i zabavni. Lako osvajaju šarmom. Politika, umetnost, dizajn, arhitektura, inženjering, zabava i obrazovanje im odlično leže.

Devica

Metodične i marljive Device poznate su kao odlični radnici. Imaju oko za detalje i proveriće baš svaku sitnicu, a same sebi biće najbolji šef. Vole poslove koji zahtevaju tačnost, istraživanja i perfekcionizam. Za njih je savršen posao filmske montaže, pisanje, prodaja ili priprema hrane.

Vaga

Vrlo su društvene, pa im je potrebna interakcija s ljudima kako bi ostvarile uspešnu karijeru. Stoga im odgovara pozicija na kojoj neće raditi same nego s partnerom. Jako su kooperativne i uspešne u ostvarivanju kompromisa jer više od svega poštuju pravdu. Većina Vaga zato se pronašla u poslovima vezanim za politiku, socijalni rad ili provođenje zakona.

Škorpija

Analitične, intuitivne i domišljate Škorpije privlači sve što je misteriozno ili abnormalno. Dobro se snalaze u političkim, ali i detektivskim vodama. Odlični su istraživači u potrazi za istinom, ali učesnici ankete uglavnom se bave poslovima pravne službe, inženjerstvom, naukom i obrazovanjem.

Strelac

Vole duhovnost i etičnost, a odlikuje ih velika pozitivnost. Ljubitelji su putovanja i zadovoljiće se poslom koji im daje dovoljno slobode da pričaju "svoje" istine. Filmska montaža, pisanje, marketing i odnosi s javnošću idealna su zanimanja za slobodoumne Strelce.

Jarac

Jarčevi žive na Zemlji, doslovno i figurativno, pa nikad ne gube hladnu glavu. Istrajni su i jako odgovorni. Podjednako su dobri šefovi i radnici. Najviše Jaraca radi u području umetnosti, dizajna, arhitekture i pripremi hrane, a ova zanimanja najviše odgovaraju Jarcima.

Vodolija

Poznati su kao nekonvencionalni ljudi ispred svoga vremena, često su istraživači. Nezavisni su, ali i duboko povezani s ljudima. Imaju prirodan dar za razumevanje novih tehnologija, a to se odražava na njihove istraživačke umove. Njihovo područje je astronomija, fotografija, vazduhoplovstvo i računarstvo. Učesnici ankete bavili su se prodajom, poslovima u vojsci, inženjerstvom, pripremom hrane i prevozom. Vodolije pripadaju promenjivim znakovima, pa često menjaju posao.

Ribe

Ribe su najosetljiviji znak Zodijaka, pa se često vole predstavljati kao mučenici. Jako su empatični pa često stavljaju tuđe potrebe ispred svojih. Zato im odgovaraju zanimanja iz područja zdravstva i socijalnog rada.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

horoskopnovacplataposaosposobnostzanimanjezarada