LJUBITELJI ČAŠICE: Koji horoskopski znaci vole da popiju?

Kao što već verovatno znate, 12 zodijačkih znakova povezano je s četiri elementa – vatrom, vodom, zemljom i vazduhom, koji utiču na njihov pristup životu i ponašanje.

Pojednostavljeno, vazdušni znaci intelektualna su bića sklona promenama, zemljani stabilni i racionalni, vatreni temperamentni i željni središta pažnje, a vodeni emotivci čija raspoloženja u kratkom roku idu iz jedne u drugu krajnost. Ne možemo generalizovati i pripadnike određenog znaka proglasiti alkoholičarima, jer se među svima mogu pronaći ljubitelji čašice i potpuni trezvenjaci, ali neki su ipak skloniji prvoj opciji.

Ribe

Krase ih duboke i promenjive emocije s kojima se lakše nose pijane ili pripite, nego pri punoj svesti. Bilo da ih ponese euforija, bilo ulovi depresija, ne treba im puno podsticaja da popiju poneko piće previše. U tužnoj prilici, uz potoke alkohola, poteći će i reke suza, dok će u veselom raspoloženju biti spremne na svakojake ludorije i razuzdanu zabavu.

Strelac

Ovo je čovek koji uvek sebi želi ugoditi, a alkohol je za njega jedno od sredstava za postizanje tog cilja. Budući da je društven, najčešće pije prilikom zabava, koje ne smatra dovoljno zabavnima bez pića. Kako mu promili u krvi rastu, tako nestaje i ono malo takta koji ima kad je trezan. Tad će vam bez zle namere izgovoriti reči zbog kojih ćete poželeti da ga udarite flašom po glavi.

Rak

Teče alkohol, a teče i voda, pa ne čudi da i ovaj pripadnik vodenih znakova rado zaviri u čašicu. Problem nastaje kad preveliki broj čašica udvostruči Rakovu hirovitost. U jednom mu trenutku možete biti najdraža osoba na svetu, a u drugom će vas zasuti uvredama i psovkama. Kad se otrezni, neće mu biti jasno zašto se ljutite, niti se sećati šta je učinio.

Bik

Rođeni hedonista ponekad ne zna naći meru u piću. "Što više, to veselije" njegova je parola za ludi provod tokom vikenda i praznika. Otporan je na uticaj alkohola pa će hladnokrvno naručiti još jedno piće kad su prisutni već pod stolom. Ne ulazite s njim u raspravu kad je u "veselom" stanju. Ako je trezan iz pristojnosti tolerantan prema drugačijim mišljenjima, pijan nije nimalo.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

alkoholalkoholno pićehoroskoppićeporok