IGRA SE MENJA: Da li znate šta muškarce privlači više od fizičkog izgleda?

Decenijama slušamo rečenice kako muškarce privlače lepota i mladost i da se tu nikad ništa neće promeniti. Momci će biti momci, zaključuju mnogi, međutim čini se da to i nije istina, barem ako je verovati nedavno sprovedenoj studiji na Univerzitetu Nortvestern koja je pokazala da osobine koje privlače muškarce idu u korak s vremenom.

Naime, u sklopu istraživanja ženski intelekt istakao se kao osobina privlačnija od lepog lica.

Naučnici su otkrili da muškarci u zemljama koje favorizuju ravnopravnost polova smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom, za razliku od zemalja u kojima i dalje vlada velika nejednakost.

Kako je objašnjeno, taj rezultat ima smisla jer živimo u vremenu u kojem oba partnera vrlo često moraju da rade, odnosno rade za dobrobit domaćinstva. S evolucijskog stajališta, inteligentnog partnera smatraćemo privlačnim jer u takvoj osobi vidimo nekoga ko će nam pomoći u održavanju finansijske stabilnosti.

Dakle, šta muškarci tačno traže?

Alis Igli, jedna od vođa istraživačkog tima, rekla je da "muškarci traže partnerke koje će im pomoći da minimalizuju troškove i povećaju korist za njihov budući život".

Ova promena u svetu privlačnosti ima uticaj i na izlaske - na sastancima se od ljudi očekuje da se pojave kao sigurne osobe s određenim dostignućima i s odgovorom na pitanje u kom smeru žele da razvijaju svoj život.

Istraživanje je pokazalo i da je od lepog lica bitnija postala sposobnost samootkrivanja.

Da biste to učinili, postavite sebi tri pitanja.

1. Ko sam ja? I tu se ne misli na verziju sebe koju predstavljate na društvenim mrežama, nego na vašu pravu verziju.

2. Jesu li moji životni odabiri u skladu s onim što želim u životu?

3. Koje promene mogu da učinim da svoj životni stil uskladim s vizijom budućnosti koju imam?

S jasnijim osećajem o tome ko smo i gde idemo u životu, počećemo da donosimo odluke koje će nas učiniti privlačnijim i u naš život privući osobe koje podržavaju i dele našu viziju.

Požuda je snažan osećaj, ali potreba za preživljavanjem s vremenom nadjača bilo kakvu kratkotrajnu žudnju, pokazali su podaci prikupljeni ovim istraživanjem.

Naravno, muškarci moraju da imaju na umu da će modernoj, samostalnoj ženi morati da pruže mnogo više od finansijske sigurnosti kako bi je osvojili.

Žene žele muškarca s kojim će se zajedno suočiti sa svime što život donosi, posebno njegova današnja užurbana verzija. Igra se polako menja i puno toga postalo je važnije od mladosti i lepote.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

finansijska sigurnostfizički izgledinteligencijalepotaljubavljubavni parmladostpožudaprivlačnosttroškoviveza