DVANAEST SAVETA: Kako da vam lak što duže ostane na noktima?

Trebalo bi da postoji poseban naziv za frustarciju koja nastane nakon što namažete lak za nokte, a on se sutradan ili posle par sati već skine ili ošteti. Da li se slažete? Kako da vam manikir što duže traje, saznajte u nastavku.

Većina dama negovanju ruku i manikiru posvećuje dosta pažnje, jer realno to je nešto u šta gledamo non stop svakog dana. Međutim, često i pored svog truda da imamo besprekoran izgled noktiju uz izbor laka koji je kvalitetan, on često brzo počne da se ljušti. Tada ruke sakrivamo kako od tuđih pogleda, tako i od sebe. Nakon toga većina se odlučuje za gel lak ili gel na noktima, ili prosto u nemogućnosti drugog rešenja prihvataju da će nokte lakirati svaki drugi dan ili da će oni biti neuredni.

Mi vam donosimo rešenje koje će vam popraviti dan. Nemojte odustajati od lepog manikira koji sami možte da uradite. On je moguć ukoliko budete sledili naše savete.

Trikovi za manikir - kako da vam lak na noktima traje što duže

1. Na kratkim noktima lak se duže zadrži, pa iako ste ljubitelj dugačkih bilo bi dobro da razmislite o opciji da ih malo skratite kako biste postigli željeni cilj.

2. Kada turpijate nokte uvek to radite u jednom pravcu, a nikad napred-nazad, jer će tako biti podložniji listanju, a samim tim i guljenju laka sa noktne ploče.

3. Ruke perite mlakom vodom i blagim sapunom, a izbegavajte gel za dezinfekciju ruku jer sadrži alkohol u sebi. Pored toga što isušuje ruke, on negativno utiče na dugotrajnost laka na noktima.

4. Pre lakiranja noktiju, nikako ih nemojte potapati u vodu, jer se tako nokti natope. Zbog toga hoće da pucaju, a samim tim i brže ljušte.

5. Kada odaberete lak koji želite da mažete, pre nanošenja obavezno prebrišite nokte vatom koju ste natopili u obično alkoholno sirće. Ovo će vam poslužiti da ukloniti sve ostatke prljavštine, drugih proizvoda, kao i prirodnu masnoću sa nokta. To su sve faktori zbog kojih lak traje kraće.

6. Odličan trik - zanoktice namažite vazelinom kako se lak ne bi "primio" na njih ukoliko pogrešite.

7. Bazni lak je obavezan! A na vrhove noktiju ga nanesite u dva sloja, jer su vrhovi najpodložniji listanju i pucanju.

8. Lak stavljate uvek u što tanjem sloju, a sledeći sloj, ako želite intezivnu boju, stavljate tek kada se prethodni osušio.

9. Nokte sušite na hladnom vazduhu, fen će savršeno poslužiti za to.

10. Ne razmišljajte da preskočite zaštitni sloj koji daje sjaj.

11. Preko postojećeg laka na svaka 2 do 3 dana nanesite sloj prozirnog laka

12. Savet plus - koristite ulje za nokte, jer ih tako štitite od i pucanja.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

alkoholbazni lakbazni slojgel za dezinfekcijulak za noktemanikirnoktipucanje noktijuulje za noktezaštitni sloj