SAZNAJTE U ČEMU GREŠITE: Karmin - saveznik ili neprijatelj vaših godina?

Vaše usne su vaše najjače oružje prilikom osvajanja, ali vremenom mogu izgubiti na punoći i seksepilnosti. Takođe, način na koji koristite omiljeni karmin može biti uzrok zašto izgledate starije nego što zaista jeste.
Saznajte šta ne radite kako treba. Mi smo za vas izdvojili nekoliko opštih grešaka, a pomoći ćemo vam da i shvatite da li je karmin koji koristite zaista za vas.

Ne nanosite balzam za usne pre karmina

Kada na suve i ispucale usne nanesete karmin i on će izgledati suvo jer će ga usne upiti posle par minuta od šminkanja. Da se to ne bi desilo, pre nanošenja karmina, na usne obavezno nanesite balzam na bazi pčelinjeg voska. Na ovaj način usne će biti nežne i glatke i lakše ćete naneti karmin.

Ne nanosite završni sjaj na usne

Mat nijanse ne prelamaju svetlost što znači da će na usnama izgledati bezličnoi dodatno će naglasiti nabore oko njih. Umesto njih izaberite kremaste, svetlucave ili one sa balzamom, jer će na taj način vaše usne biti hidrirane i izgledaće mnogo punije.

Nanosite olovku na spoljašnje delove usana

Ako nanosite olovku na spoljašnje delove usana sigurno ste primetili da se u toku dana karmin “istroši”, a olovka ostane. U tim situacijama izgledate čudno i smešno, nimalo privlačno. Umesto toga olovku nanesite preko celih usana, a posle toga karmin. Zahvaljujući korišćenju olovke, karmin će biti postojaniji, a usne punije.

Preterujete sa korišćenjem svetlucavih nijansi

Kada u bilo čemu preterujete to nije dobro, tako je i sa šminkom. Previše svetlucavih nijansi je bilo moderno davnih dana, a sada je potpuno out. Umesto toga nanesite bledo ružičasti karmin pa na sredinu donje usne utapkajte malo svetlucavog sjaja, jer ćete na taj način reflektovati svetlost i usne će vam vizuelno izgledati veće.

Koristite previše tamne nijanse karmina

Ukoliko ste do sada koristili tamne nijanse kao što su bordo ili tamno crvena, primetićete da, kako starite, sve manje odgovaraju vašoj prirodnoj boji lica. Tamnije nijanse će vizuelno da smanje veličinu vaših usana. Ako baš volite tamne nijanse neka to bude tamno ružičasta. Preko karmina nanesite providni sjaj i dobićete privlačne, pune usne.

Godinama koristite istu nijansu karmina

Tokom godina vaš ten gubi sjaj, a nežna, neutralna nijansa karmina koju koristite može izgledati bezlično. Umesto nežnog izaberite nijansu koja će vašem licu vratiti mladalački sjaj. Ružičaste nijanse će biti idealan izbor, one će osvežiti vaše lice i usne učiniti punijim.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

balzamkarminlicenijansanijansa karminanijansa ružaružsjaj za usneusne