ZAPISANO U ZVEZDAMA: Najbolje i najgore kombinacije majka - ćerka

Retko koji porodični odnos je toliko intenzivan koliko onaj između majke i ćerke. Može biti protkan velikom ljubavi, ali i brojnim prepirkama. Konstelacija horoskopskih znakova u tome igra važnu ulogu: kao i kod ljubavnih veza, i u porodičnoj kombinaciji postoje parovi koji odlično zajedno funkcionišu, ali i oni kod kojih gotovo svakodnevno dolazi do problema...

Dobro se slažu:

Lav i Vodolija

Majka Lavica je rođena predvodnica. Prilično sigurno će sedeti u roditeljskom veću i boriti se za prava svog deteta. Međutim, ona može biti i jako zabavna. Stoga ne bi čudilo da ćerku Vodoliju na prvi rok koncert odvede mama, koja će oduševljeno plesati u publici. Mama Lavica uvek želi najbolje za svoje dete, ali je i pušta da ima sopstveni slobodni prostor.

Rak i Rak

Kad misli na svoju majku, ćerka rođena u znaku Raka ispunjena je ponosom. Naime, mame Rakovi su vrlo društvene, sa obe noge stoje čvrsto na zemlji, pa sa lakoćom obavljaju svoje poslove. Dok god to ne deluje (previše) zastrašujuće na ćerku, onda je ova kombinacija idealna.

Jarac i Škorpija

Škorpija je perfekcionista. Kad je reč o odgajanju, želi sve da uradi kako treba i detaljno se priprema za tu ulogu. Čim dete ugleda svetlost dana, majke Škorpije osete snažnu ljubav koja ih potpuno preplavi. Zbog toga svojim ćerkama opraštaju manje i veće greške koje sebi nikada ne bi dopustile. Za Jarca je to idealna mešavina sigurnosti i slobode, koja im jako treba.

Između ovih kombinacija često može biti problema:

Lav i Ribe

Osobe rođene u znaku Lava, vatrenom znaku, traže puno pažnje. Zbog toga se Ribe osećaju prestravljeno, jer više vole svoj mir. Kako bi se zadovoljile potrebe majke i ćerke treba mnogo strpljenja. Premda duboko u sebi osećaju ljubav jedna za drugu, njihov odnos isprepleten je mnogim konfliktima.

Ovan i Devica

U ovoj konstelaciji susreću se vatreni znak Ovan i zemljani Devica. Dok Devica razmisli pre nego što deluje i promisli o prednostima i manama, ovan će proleteti glavom kroz zid. To je jako naporno ako je majka rođena u znaku Ovna. Potrebno je puno, puno, puno razgovora – najbolje bi bilo pronaći zajednički hobi koji će ih povezati.

Rak i Strelac

Osobe rođene u znaku Strelca imaju potrebu za svojim slobodnim prostorom više nego drugi znakovi. Kad im neko uzme vazduh za disanje, Strelci postanu nemirni i povlače se. S tim se emotivni rak teško može nositi: treba mu puno ljubavi i pažnje, jer svaki odmak smatra vrlo lično. U toj konstelaciji oboje moraju pristati na kompromise kako bi odnos bio koliko toliko OK.

Ovan i Strelac

Ovde se u porodici susreću dva vatrena znaka – i to je eksplozivno koliko i zvuči. Oboje imaju veliku životnu energiju i radost, pa su u stalnoj potrazi za zabavom i pustolovinama. Ono što se u kasnijem dobu može razviti u duboko prijateljstvo majke i ćerke, u detinjstvu je prepuno izliva besa i razilaženja u mišljenjima – što obe može dovesti do ruba očaja.

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

ćerkahoroskophoroskopski znacihoroskopski znakkombinacijamajkazvezde