ZAUSTAVITE PROCES STARENJA: Nega kože vrata u kućnim uslovima

Dobro je da svakodnevno negujete kožu lica, ali ukoliko zaboravljate da pritom kremom počastite deklote i vrat, samo delimično ste obavili zadatak zaustavljanja procesa starenja. Zašto? Linije na vratu, koje podsećaju na godove na drvetu, nepogrešivo svedoče o vašim godinama. Da biste ih ublažili i učinili da vrat izgleda mlađe, jednom nedeljno na njega stavljajte obloge od ulja.

Najpre ga očistite mlekom ili kremom za čišćenje, zatim ga namažite zagrejanim maslinovim uljem, preko toga stavite vlažnu krpu, zatim foliju, a onda peškir.

Oblogu držite na vratu otprilike pola sata. Međutim, ako vam je vrat u kritičnom stanju, onda nije dovoljno da ovo primenjujete jednom nedeljno. U tom slučaju, postupak ponavljajte svakog dana narednih mesec do mesec i po.

Osim ovoga, možete da primenite i tretman vruće-hladno. Za to su vam potrebna samo dva peškira i dve činije sa toplom i hladnom vodom. Peškire, složene po dužini, umačite u vodu i naizmenično stavljajte na kožu vrata, dakle prvo hladan, pa topao i tako nekoliko puta.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

dekoltekoža vratamaslinovo uljenega kožeoblogestarenjeuljevrat