DOBRO RAZMISLITE: Četiri pokazatelja govore da život s partnerom nije bio dobra opcija

Nakon zabavljanja koje traje duže vreme, parovi obično požele da žive zajedno. Mnogima je to i finansijska olakšica jer dele troškove, ali ne završe se takve veze uvek brakom.

Nekima se događa da zajednički život i ne bude njihovo najsrećnije rešenje.

Razmislite da li je prisutna neka od četiri navedene stvari ili možda sve, jer je onda sigurno to da nije trebalo da počnete da živite s partnerom.

Počeli ste da živite zajedno iz finansijskih razloga

Mnogi koji iznajmljuju stan u gradu odluče da počnu zajednički život s partnerom. Ovo može da bude dobro za vaš novčanik, ali s druge strane loše za vašu vezu i sreću. U početku parovi žele što više vremena da provode zajedno, ali kasnije može da dođe do svađa i razilaženja u stavovima, kao i do nesaglasja u podeli kućnih poslova. U ovom slučaju najbolje je da se razdvojite i živite odvojeno, ali ne treba da prekidate vezu.

Bili ste srećniji pre zajedničkog života

Ako shvatite da ste bili srećniji prije nego što ste počeli da živite zajedno, razdvajanje bi moglo da reši problem. Jeste li pre bili zadovoljniji svojom vezom i vašim odnosom? Osećate li se sputano tokom zajedničkog života? Ako je odgovor na ova pitanja da, vratite se na stari način funkcioniranja i nastavite da živite u odvojenim stanovima, ali stavite do znanja svom partneru da to želite zato što se nadate da ćete poboljšati vaš odnos.

Imate decu i njima bi značilo da vaš novi partner ne živi s vama

Odluka o prestanku zajedničkog života najviše ima smisla za parove koji imaju decu iz prethodne veze. Nekada roditelj želi da mu onaj ko nije roditelj njegove dece pomogne malo, a nekad očekuje više, pa ostaje u stanu zbog toga što smatra da je za decu bolje da imaju oba roditelja. Ipak, za decu je često bolje da ne upoznaju novog partnera svog roditelja dok ne prođe neko vreme, pa bi trebalo da vidite sa svojom decom šta bi njima odgovaralo.

Vaši rasporedi i društvene potrebe se ne poklapaju

Nakon useljenja dogodi se da shvatite da su vaši načini života nekompatibilni i da morate da se uskladite s partnerom kako znate i umete. Ako jedno od vas radi treću smenu, a drugo regularnu smenu od 9 do 17 sati, možda bi bolje bilo da zbog mira i jednog i drugog živite odvojeno. Isto tako, ako je jedno od vas društveno i voli da zove goste radi zabave, dok je ono drugo introvertno i želi da ima prostora i vremena samo za sebe, najpametnije bi bilo da živite u odvojenim stanovima.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

brakfinansijeposlovni rasporedroditeljizabavljanjezajednički život