PRIRODNIM MELEMIMA: Sprečite perut i opadanje kose

Prethodnih meseci vremenske prilike nisu išle u prilog našoj kosi. Na nju su loše uticali vetar, smog i hladnoća. Ukoliko smatrate da će s proleća ona biti pošteđena, varate se. Uskoro na scenu stupaju pojačani sunčevi zraci, što takođe nepovoljno utiče na vlasi. Zato je važno da kosu osvežimo, nahranimo i pripremimo za sve ono što sledi. Za to su najbolji prirodni preparati. Da biste znali koji da odaberete, evo kratkog vodiča.

Na primer, kantarion pozitivno deluje na kožu glave, reguliše lučenje masnoće, a ako ga pomešate sa maslinovim uljem sprečićete opadanje kose. Ako je već sklona opadanju, isprobajte čičkovo ulje koje jača koren. Ono, ujedno, umiruje iritiranu kožu glave, uklanja perut, regeneriše ispucale vrhove, podstiče cirkulaciju i revitalizaciju kože glave.

Protiv peruti borite se i uz pomoć obloga od ulja divlje ruže. Ovo ulje ima blagu pe-ha vrednost zbog čega je idealno za negu suve i hemijski oštećene kose. Suve vrhove oporavićete i uz pomoć ulja od semenki grožđa, koje je bogato vitaminom E i podstiče cirkulaciju. Istovremeno, uljem ruzmarina negujte masne vlasi.

Ricinusovo ulje regeneriše kožu glave, deluje umirujuće, kosi i koži obezbeđuje vlažnost. Veruje se da, kada ga redovno utrljavate, možete da podstaknete rast novih vlasi.

Ulje lavande pak koristite ako ste primetili bilo kakav poremećaj vezan za kožu i kosu.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

kosaperutprašinaprirodni preparatiricinusovo uljesmogulje divlje ružeulje lavandevetarvlasivremenske prilike