IKEA Srbija preduzela niz koraka za podršku zaposlenima i zajednici

Vizija kompanije IKEA oduvek je bila stvaranje bolje svakodnevnice za veliki broj ljudi. U ovim vanrednim okolnostima, IKEA želi da ispuni svoju viziju više nego ikad, i zato je preduzela niz koraka kako bi obezbedila podršku svojim zaposlenima i zajednici.

IKEA Srbija danas je najavila da će dopuniti državne subvencije za svoje kolege koje su trenutno sprečene da obavljaju svoj posao, tako da će oni koji su pogođeni privremenim zatvaranjem beogradske robne kuće dobijati 90% svog prihoda. Švedska kompanija se takođe obavezala da će ovu dodatnu finansijsku podršku pružati sve dok mere Vlade Srbije budu na snaži.

Za zaposlene koji obezbeđuju da IKEA proizvodi za opremanje doma budu dostupni putem onlajn prodaje za kupce širom zemlje, uz pomoć beskontaktne isporuke na kućnu adresu i usluge Click & Collect, kompanija će osigurati 100% zarade, kao i u regularnim okolnostima. IKEA je preduzela sve neophodne mere da ove kolege rade u okruženju organizovanom u skladu sa najvišim merama bezbednosti, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštovanje preporuka za socijalno distanciranje.

- Od početka pandemije COVID-19, mi u IKEA Srbija dali smo sve od sebe da odgovorimo na potrebe mnogih ljudi. Iako je naše poslovanje snažno pogođeno trenutnom situacijom, želeli smo da učinimo sve što je u našoj moćikako bismo zaštitili egzistenciju naših kolega, istovremeno održavajući kontinuitet poslovanja u ovom vanrednom periodu. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i, kao što je to slučaj danas, omogućimo da većina njih radi puno radno vreme i prima punu platu - kaže Strahinja Urošević, direktor robne kuće IKEA Beograd.

Švedska kompanija uložila je i dodatni napor za pomoć u vanrednim situacijama, izdvojivši 20 miliona dinara donacija u robi za zdravstveni sistem i podršku zajednici u Srbiji. U partnerstvu s vladinim institucijama, IKEA je doprinela adaptaciji Sportskog centra Čair u Nišu u privremenu bolnicu za 260 pacijenata sa blažim simptomima korona virusa. Osim toga, kompanija je kroz saradnju sa UNDP-om i Crvenim krstom donirala veliki broj kreveta, dušeka i tekstilnih proizvoda za podršku karantinskim centrima širom zemlje, a obezbedila je i posude za hranu kako bi ljudi u karantinu mogli da dobiju svoje obroke.

IKEA Srbija će nastaviti da prati situaciju u zemlji i biće uz one kojima je potrebna pomoć, uključujući kolege, zajednicu, kupce i partnere.

Izvor: Promo
Foto: Promo

ikeaikea srbijakoronaviruspandemija koronavirusaStrahinja Urošević