DA SAM ŠTEDEO, DANAS BIH BIO MILIONER: Darko Lazić otkrio da duguje 500.000 evra

Pevač Darko Lazić rođen je u Rumi, prvi razred je upisao u Brestaču, a onda se pre bombardovanja sa roditeljima i bratom preselio u Holandiju.

- Živeli smo tamo deset godina. Odrastao sam u Marumu, mestu pored Groningena. Holandski mi je kao maternji, a perfektno pričam nemački i engleski. Išao sam u školu sa decom iz Irana, Afrike, Turske... Prva devojka mi je bila iz Nigerije, crnkinja. Nosila je afro-kikice i bila je veoma lepa - priseća se Darko ranog detinjstva.

Lazići su se u Brestač vratili kada je Darko napunio 16 godina. Želeo je da pored pevanja ima još neki zanat, pa je upisao kurs za frizera, a paralelno je završio i školu za trgovca mešovite robe. Roditelji ga nisu terali da se dalje školuje jer su, kako kaže, znali da će završiti kafanski fakultet.

- Makazama odlično baratam. Toliko brzo sam se usavršio kao frizer da sam od gazdarice počeo da dobijam procenat iako sam bio na praksi.

Na poslu je bio i onog dana kada je drug došao po njega i odveo ga na audiciju za "Zvezde Granda", koja mu je promenila život. Pre toga je pokušavao da prođe kasting čak osam puta, ali ga je Saša Popović svaki put odbijao i vraćao kući.

- Gde god da su po Srbiji organizovali audiciju, ja sam se prijavljivao. Osam puta nisam prošao. To mi je ubilo samopouzdanje! Video sam da prolaze oni koji pevaju lošije od mene. Padalo mi je na pamet da šansu dobijaju samo ljudi preko veze. Ja sam bio dete sa sela, nisam imao nikakva poznanstva. Želeo sam i dalje kafanu, ali sam planirao da odustanem od velike karijere. Jednog dana, dok sam šišao mušteriju, uleteo je moj rođak u salon i saopštio mi da moram da pođem sa njim. "Čekaj, bre, čoveče, imamo još pet sati do kraja radnog vremena", rekao sam mu, a on mi je odgovorio da me je gazdarica pustila.

Seli su u kola i zaputili su se put Šapca. Darko i dalje nije znao šta ga čeka, niti gde su pošli, a kada je stigao, bio je razočaran:

- Kada sam shvatio da me je doveo na audiciju, nisam želeo da uđem. Ubedio me je, ali ja sam smoreno izašao pred žiri. Preko one stvari sam otpevao. Ali Popović je tada povikao: "Odmah uzmite autogram od njega, posle će biti kasno."

Iako je direktor "Granda" na audiciji rekao da je fantastičan, mladi frizer i dalje nije verovao da će dobiti svoju šansu u velikoj produkcijskoj kući. Potvrda da je prošao dalje zatekla ga je na njivi dok je sa ocem spremao bostan za prodaju. Poverovao je da je ušao u takmičenje tek kada je video svoju fotografiju u novinama:

- Dva dana posle audicije sa drugarima sam otišao na more. Kada mi je fotografija izašla u novinama, bili smo u šoku. Sa tom mojom fotografijom u novinama bili smo bogovi na moru. Gde god ne možemo da uđemo, samo pokažemo sliku i puštaju nas svuda, dobijali smo piće za džabe, devojke sam muvao slikom iz novina.

U svoju pobedu nije verovao do samog kraja, čak ni kada su samo on i Milan Topalović ostali na sceni. Dok je Topalko verovatno razmišljao o prvom mestu, Darku je na bini u beogradskoj Areni bila u glavi samo hrana:

- Klecala su mi kolena, prevrtao mi se želudac, ali ne od treme, nego od gladi. Ceo dan nisam jeo da bih mogao da zakopčam košulju. Posle pobede svi su bili u ludilu oko mene, a meni je u glavi bila samo hrana: hamburger, čizburger, big mek, pavlaka-majonez sos... Kum me je vozio ka Brestaču, gde su za mene napravili doček. Uzbuđeno je u kolima vikao: "Pobedio si, pobedio si", a ja sam mu rekao: "Vozi me, bre, u Mek da jedem. Pusti me pobede, slavićemo sutra." Odrao sam se u Meku od hrane.

Pobedio je i osetio sve čari novostečene slave: dobio je stan, putovanje na Kubu, mnogo svirki i dobar honorar. Žene su ga želele, svi su hteli da se druže sa njim.

- Slava mi je udarila u glavu, ne stidim se to da priznam. Nije prirodno da zaradiš ogromne pare, budeš ekstremno popularan i da ostaneš isti. Ko kaže da ga slava nije ponela, laže.

Kao i svakog osamnaestogodišnjaka i Darka je najviše "poneo" novac. Putovao je iz zemlje u zemlju, držao je u rukama pare o kojima je do tada mogao samo da sanja:

- Kupio sam sebi auto, imao sam stan... Izlazio sam svake večeri. Glavni separe je morao da bude moj i uvek je bio pun! Dođem posle uspešnog vikenda sa džepovima punim para, ne znam gde da ih sakrijem... A mojima kažem da je tezga loše prošla. Tata me pita: "Pa kako, sine, tako malo." Ja mu kažem: "Ne pitaj, pesma je loše prošla", a ono hitčina. Znao je da ga lažem, ali sam ga ubeđivao da je pesma popularna samo u Srbiji.

Da je tada štedeo, kaže, do danas bi bio milioner. Ipak, tvrdi da se ne kaje ni zbog čega:

- Da sam pre deset godina razmišljao kao danas, imao bih mnogo para, uložio bih u neki posao. Da sam bar čuvao, napravio bih pet svojih zgrada sa po 50 stanova.

Darko priznaje da ima velike dugove, ali tvrdi da oni nisu posledica kockanja:

- Ne volim kocku, ušao sam u kockarnicu samo u Las Vegasu. Tada sam pukao 100 evra. Na sve moje muke, samo mi kocka fali. Istina je da dugujem 500.000 evra i radim na tome da ih vratim. Veći deo zarade od pevanja ide u štek za vraćanje.

Izvor: Informer.rs
Foto: darkolazicofficial/Instagram

Brestačdarko lazićdugdužan pola miliona evrakockanjemarina gagićmilan topalović topalkosaša popovićzvezde granda