BUDI HUMAN: Za Laninu životnu bitku!

Humanitarna fondacija "Budi human – Aleksandar Šapić" prikuplja novčana sredstva za devojčicu Lanu Jovanović (2019) iz Rakovca kod Beočina.

- Lana je rođena 3. novembra 2019. godine kao zdrava beba i od lekara dobila ocenu 10/10. Tada se činilo da je sve u redu jer je pomerala i ruke i nožice i samo se smejala - pričaju njeni roditelji.

Kada je Lani bilo dva ipo meseca primetili su da više ne mrda nožicama i da su joj ruke oslabile, te su je odveli kod doktora. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja.

- Lana je ubrzo hospitalizovana i nakon brojnih ispitivanja lekari postavljaju dijagnozu – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Reč je o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje, a bez tretmana oboleli mališani, nažalost, ne dočekaju drugi rođendan - govore Jovanovići.

Mala Lana imala je pet meseci kada je primila terapiju koja je održava u životu tj. stopira njenu bolest, ali je ona još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Lana nema snage u mišićima i ne može da pruži ručice ni da dohvati igračku. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup - košta 2,1 milion dolara, dok su troškovi hospitalizacije 300.000 dolara!

Jovanovći se ovim povodom obraćaju svim ljudima dobrog srca da im pomognu i da zajedničkim snagama prikupe novac za lek koji će da je izvuče iz kandži ove opake bolesti i omogućiti joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom.

- Cena je ogromna i mi ne možemo sami da skupimo novac, zato vas molimo da nam pomognete u ovoj borbi, da izađemo iz nje kao pobednici. Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje - poručuju roditelji malene Lane.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani! Pomozimo Lani!

Slanjem SMS poruke: 808 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human808 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

facebook.com/Za-Laninu-zivotnu-bitku

Autor: Nadlanu.com
Foto: Budi human

Budi humanLana Jovanovićspinalna mišićna atrofija