PRE TRI DANA GOSTOVAO NA PINKU: Aleksandar Atanasijević oboleo od koronavirusa, zarazio i majku

Aleksandar Atanasijević je pozitivan na kovid 19. Jedan od naših najboljih odbojkaša zaražen je virusom korona, a zbog lakše kliničke slike doktori su ga poslali na kućno lečenje. Korektor "orlova" se nada da nikoga nije zarazio.

- Pozitivan sam na virus korona. Još ne znam gde sam ga dobio, preslišavam se s kim sam sve bio u kontaktu. O tome sada razmišljam i normalno želim da što pre ozdravim - kaže za "Novosti" Aleksandar Atanasijević.

Popularni Bata se nedavno vratio iz Peruđe, gde je dugo bio u karantinu, a početkom maja je operisao i koleno. U Beogradu se družio sa prijateljima, a čim je osetio temperaturu otišao je na testiranje.

- I sada imam blagu temperaturu. U stvari da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin - ističe Atanasijević, koji je u utorak gostovao u emisiji "Amidži šou" na televiziji "Pink".

Uzdanica "orlova" ima lakšu kliničku sliku:

- Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim.

Atanasijeviću je prepisano odgovarajuće lečenje.

- Ostaje mi da se pridržavam terapije koji su mi dali lekari. Bazirana je na antibioticima i vitaminskoj terapiji, koji se obično daju obolelima od korone. Imaću test za nekoliko dana, rečeno mi je da su peti i šesti dan najkritičniji.

Sreća u nesreći je da su roditelji odbojkaša doktori.

- Bogu hvala da je tako. Sa mnom u izolaciji je i mama jer sam i nju zarazio - kazao je odbojkaš.

Izvor: Novosti.rs/Blic.rs
Foto: aleksandar.atanasijevic__14/Instagram

Aleksandar AtanasijevićbolestkoronavirusKovid-19odbojkastop_sliderzarazazarazio majku