ODLAZAK FUDBALSKE LEGENDE: Preminuo Ilija Petković

Legendarni srpski stručnjak Ilija Petković preminuo je u 75. godini.

Petković je poslednjih dana bio smešten u Urgentnom centru na Bežanijskoj kosi, gde je bio na respiratoru. Njemu je pUkao čir na dvanaestopalačnom crevu dok je bio sam kod kuće, zbog čega je izgubio veliku količinu krvi. U bolnici je ustanovljeno da je pozitivan i na koronavirus.

Sport Klubu je prethodnih dana potvrđeno da je Petković u bolnicu primljen praktično u poslednjem trenutku, njegovo stanje je poslednjih dana bilo stabilno, ali kritično i on je nažalost u subotu preminuo.

Tokom igračke karijere, Petković je igrao za OFK Beograd i Troa, a trenersku je započeo upravo na Karaburmi. Bio je selektor nacionalnog tima Jugoslavije, a kasnije Srbije i Crne Gore u dva navrata, a poslednji trenerski angažman bio mu je na klupi mlade reprezentacije. Između ostalog, vodio je i Aris, Šangaj Šenhua i Al Ahli.

Pod njegovim vođstvom, Srbija i Crna Gora se plasirala na Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj, a u kvalifikacijama je primila samo jedan gol na 12 mečeva. Međutim, na Mundijalu su "Orlovi" zabeležili sva tri poraza.

Poslednjih godina Petković je bio na čelu svog OFK Beograda, u kojem je započeo karijeru 1964. godine.

Izvor: N1
Foto: Ras Televizija - YouTube/PrintScreen

fudbalilija petkovićkoronavirusofk beogradpreminuo ILija Petkovićreprezentacijarespiratortreneru bolnici