PODSTIČE RAST I DUBINSKI HRANI KOSU: Bademovo ulje - spas za oštećene i lomljive vlasi

Osim što su bademi vrlo korisni u ishrani, bademovo ulje, takođe, ima niz pozitivnih učinaka na kosu i vlasište. Samo ulje, baš kao i plod bogato je hranjivim sastojcima, belančevinama, omega-3 masnim kiselinama, vitaminom E, magnezijumom i fosfolipidima.

Kad se nanese na kosu, bademovo ulje je jača, omekšava i hidrira, smanjuje elektricitet i hrani samo vlasište, a takođe je pogodno za sve vrste iritacija temena.

U jednoj bočici ulja nalazi se niz prednosti za kosu. Ovo ulje menja sve one skupe preparate.

Dubinski neguje

Bez obzira na to kakvu vrstu kose imate, tanku, gustu, kovrdžavu ili ravnu neophodna joj je dubinska nega. Bademovo ulje ne samo da pomaže u sanaciji i obnovi postojećih oštećenja, već vraća kosi vlagu i elastičnost, zbog čega će biti lakše oblikovati je.

Frizerka slavnih Sofija Porter kaže kako uvek poseže za bademovim uljem kao maskom nakon izlaganja suncu, ili korišćenja prese i figara. Evo za šta je sve dobro ovo ulje:

Omekšava kosu

Bademovo ulje omekšava i umiruje kosu. Zbog velike količine vitamina E, bademovo ulje ispunjava mala oštećenja na samoj dlaci, što pomaže da kosa omekša.

Ubrzava rast kose

Bademovo ulje ima sva svojstva potrebna za potsticanje rasta kose.

Umiruje upalu temena

Bilo da osećate svrab, ili imate crvenilo i perut na temenu, nanošenje bademovog ulja može da ublaži ove simptome. Poznato je da se bademovo ulje koristi kod stanja kao što su ekcem, psorijaza i ostala kožna oboljenja.

Primena:

Ovo ulje možete naneti u većim količinama na kosu i tako prespavati, za dubinsku negu. Ujutru temeljno operite šamponom i već nakon prve primene primetićete da kosa izgleda lepše i zdravije.

Bademovo ulje možete koristiti i umesto kapi za kosu, posle sušenja i stilizovanja, kako biste joj vratili sjaj.

Izvor: Stil.Kurir.rs/24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

bademovo uljebelančevinedlakadubinska nega kosekosamagnezijumomega-3 masne kiselinerast kosetemeubrzavavitamin Evlasivlasište