KORISNI SAVETI: Zaštitite kosu od toplote

Kako bismo imali lepo stilizovanu kosu uglavnom je toplota fena ili prese neizbežna. Većina nas na svakodnevnom nivou koristi nešto od ova dva, a često je tu i figaro.

Toplota loše utiče na vlasi kose. Rezultati se neće videti odmah, ali posle nekog vremena sigurno hoće. Naša kosa će postati suva, beživotna, a krajevi ispucali.

Šta se dešava?

Kada je često termički obrađujemo kosa gubi proteine koji se nalaze na vlasima. Tako ne može da zadrži vlagu, a ona joj je neophodna kako bi bila elastična. Tu dolazi do oštećenja i suve kose.

Šta uraditi?

Kosu treba prati mlakom vodom, naravno, onoliko koliko vam to prija. Vruću vodu treba izgbegavati jer to još više doprinosi njenom oštećenju, posebno ako je reč o svakodnevnom pranju.

Fen držite na što većem odstojanju!

Smanjute temperaturu fena, birajte srednju temperaturu ili onu najmanju. Ovo će vam oduzeti više vremena, ali ćete sutra biti zadovoljni. Takođe, fen držite na što većem odstojanju od kose, bar 20 centimetara.

Izbegavajte prese za ispravljanje i uvijanje kose. Ako želite da je ispravite onda je to bolje raditi fenom, a za uvijanje ćete naći mnogo drugih rešenja. Ili i ako morate trudite se da to ne bude svakodnevno već u nekim posebnim prilikama.

Sprejevi za zaštitu kose od toplote!

Sprej za zaštitu kose od toplote je koristan i mogli biste ga uvrstiti u svoje omiljene preparate za negu.

Sve ovo navedeno oduzima više vremena i uvek posegnemo za najbržim rešenjima, ali trudite se da odvojite više vremena danas kako biste manje vremena nekada potrošili na popravke oštećene kose, a svakako ćete biti zadovoljniji.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

dlakafen za kosufigarofrizuraispravljanje kosekosaoštećena kosapresaproteinisprej za zaštitu kosesušenje kosevlasi