ČLANOVI PORODICE NEUTEŠNI: Održana komemoracija povodom smrti Isidore Bjelice

Danas je u maloj sali Sava centra održana komemoracija u čast poznate književnice Isidore Bjelice, koja je u sredu, 5. avgusta izgubila svoju najtežu bitku i preminula posle duge i teške bolesti.

Otac Dimitrije bio je skrhan bolom, majka Nevenka je plakala na sav glas u zagrljaju prijateljice, suprug Nebojša rukama je skrivao uplakano lice. Isidorina deca, Lav i Vila, kojima je bilo najteže, pružili su jedno drugom najveću podršku, pa su se tokom komemoracije držali za ruke.

Komemoracioni govor započela je novinarka TV Pink Ksenija Vučić, Isidorina dugogodišnja prijateljica, koja je svojim rečima rasplakala sve, a i ona je sve vreme plakala.

- Poštovani, dragi Isidorini, ovaj trenutak je toliko veći od svih nas. Ovaj dan je sve samo nije dobar. Ovog trenutka bih najviše volela da mogu da se sakrijem iza jednog od ovih šešira i da me nema ovim povodom, ali ne umem, to je umela samo ona, samo Isidora. Nemam njenu snagu - rekla je Ksenija.

Sledeća je o Isidori govorila Dragana Grujić Matić iz Banja Luke koja je bila njena dugogodišnja prijateljica.

- Bila si mi prijateljica i drugarica, Ta žena je uvek imala prave reči, uvek je znala šta i kako da me posavetuje. Kad god nisam znala kako da se postavim, ukućani su me pitali: "Pa šta ti je rekla Isidora", jer onako kako Isidora kaže tako i bude i uvek je bilo. Imala je to nešto, imala je neki svoj začin kojim je moj život oplemenila, obojila ga smehom i podigla na jedan lepši nivo - rekla je doktorka.

Govor je nakon toga održala i Isidorina najbolja drugarica doktorka Dušica Matović, koja je svojim rečima dirnula sve prisutne.

Nakon što su svi govornici završili, Lav se obratio svim prisutnima i zahvalio im se na podršci.

- Dragi prijatelji, hvala vam što ste došli, hvala vam beskrajno na podršci. Sada bih hteo da vas obavestim da je opelo na Novom groblju u 15:45, a zatim u 16:15 kremacija - rekao je Lav tužnim i drhtavim glasom.

Izvor: Pink.rs
Foto: isidorabjelica/Instagram

isidora bjelicaknjiževnicakomemoracijalav pajkicnebojša pajkićtop_sliderVila Pajkić