Jamie Lidell

"Plastic" je bio domaćin nesvakidašnjeg nastupa umetnika koji s lakoćom spaja prošlost s modernim muzičkim tendencijama. U okviru zajedničnog projekta Belgradeyard Sound Systema i Multimedijalnog instituta iz Zagreba pod nazivom "Electronic Pact" beogradskoj publici se predstavio Jamie Lidell. Ovaj umetnik već nekoliko godina skreće pažnju na sebe svojim kreativnim živim nastupima i upravo ga to čini jedinstvenim na muzičkoj sceni.
Bili smo nebrojano puta u "Plasticu", ali ovo do sada nismo doživeli. Momenat kada Jamie uzima stolicu, postavlja je ispred DJ pulta, a publika se u isti mah iz svih delova kluba sliva na dancefloor, jeste - nezaboravan. Stvorila se izuzetno topla i pozitivna atmosfera, puna iščekivanja, kao da smo gledali u mesiju, a Jamie je bio tako i obučen - u japankama i odorama. Uz pozdravljanje publike seo je na stolicu i nastup otvorio pesmom sa svog poslednjeg albuma "Multiply". Svojim glasom odmah je razgalio publiku, a njegov talenat mešanja funka i soula sa elektronskom muzikom je ove večeri došao do punog izražaja. Upravo ta fuzija čini Lidella unikatnim, njegov glas nas vraća u šezdesete, dok upotreba modernih instrumenata u isti mah dokazuje njegovu svestranost, a sve je upakovano u pitku muzičku mešavinu. Pored numera s poslednjeg albuma uživali smo u techno-elektro ritmu, a čuli smo i njegov beatboxing talenat.
Bio je to Jamie Lidell u najboljem izdanju. Performans koji je trajao oko sat vremena završio se ovacijama, a publika je uspela Jamiea da izvuče na bis.