UNS: Pretnje smrću Predragu Azdejkoviću su krivično delo, a ne "lažne" i "navodne" pretnje

Pretnje smrću, fizičkim nasiljem i zlostavljanjem Predraga Azdejkovića i njegove porodice Udruženje novinara Srbije je dostavilo tužilaštvu koje je zbog njihove ozbiljnosti pokrenulo postupak, te ne može biti reči ni o kakvim pretnjama koje su "navodne" i "lažne" kako je Fonet preneo reči osobe koja je pretila uredniku magazina "Optimist".

- "U subotu dolazim u Srbiju znam gde stanuješ i dolazim po tvoju glavu", "Mrtav si" - pretnje su koje je potpisala ista osoba koja je Fonetu napisala da to "Azdejković zloupotrebljava članstvo u UNS-u".

- Dobro pazi kad izlaziš iz te zgrade gde ti je jazbina, gledaj i levo i desno na svakom ćošku, nismo vas dovoljno gazili i trebili. 12. mart 2003. - takođe je pretnja koju je dobio Azdejković, a u kojoj se aludira na datum ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Prvi preteći imejl uredniku "Optimista" stigao je 11. avgusta i do 13. avgusta ukupno je, od iste osobe, dobio pet ozbiljnih pretnji smrću i fizičkim nasiljem njemu i porodici.

Kao član Stalne radne grupe za bezbednost novinara UNS je obavestio policiju i tužilaštvo, dostavio pretnje upućene Azdejkoviću i nastavio da ih dostavlja tužilaštvu kako su nove pretnje pristizale.

Prema poslednjim saznanjima UNS-a, tužilaštvo je poslalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Izvor: Uns.org.rs
Foto: UNS/Logo

predrag azdejkovićudruženje novinara srbijeuns