O Oskaru popularnosti rekli su...

Davno je nastao Oskar popularnosti, u neko drugačije vreme. Mnogi bi rekli i srećnije, a svakako spokojnije. Svi koji su ga tada dobijali na prostoru od Triglava do Đevđelije, bili su domaći i svaka je nagrada bila „YU Oskar“. Evidentan je, međutim, barem trud da i u ovim sasvim drugačijim okolnostima, sve makar liči na ono što je nekada bilo.

 Prošetaše crvenim tepihom ulazeći u Sava centar, dobitnici prestižne nagrade za ostvareno u 2010.godini: voditelj Ivan Ivanović, glumci Velimir Bata Živojinović, Nebojša Glogovac i Ljiljana Stjepanović, članovi grupa Električni orgazam i Zemlja gruva, gitarista Vlatko Stefanovski, pevači Aki Rahimovski, Sergej Ćetković, Haris Džinović i Rada Manojlović, članovi ekipe serije „Selo gori a baba se češlja“ i filma „Montevideo, Bog te video“...
Stekao se utisak da od poznatih nisu bili samo oni koji su trenutno u nekom od reality programa.

NEBOJŠA GLOGOVAC: SRPSKI DŽET SET – LAŽ

Svi se, odmah po ulasku u Sava centar našli pod svetlom bliceva. Neki se dočekaju kao riba u vodi, ali ne svi. Nebojša Glogovac?
-To sa crvenim tepihom i izlaskom iz limuzine nikad kod nas nije uspevalo. Mi gledamo TV prenose takvih manifestacija iz raznih zemalja ali mislim da Srbija, nekako, ne koordinira sa tim na najbolji način. Ne umemo to baš da izvedemo, ali, dobro – vežbamo, polako.

Opis našeg džet seta ?
-Laž. Može i kič, tako nešto.

 VESNA ZMIJANAC: DIVNA SEĆANJA

Nekadašnja „kraljica tuge“ Vesna Zmijanac predala je nagrade Harisu Džinoviću i Radi Manojlović a za naš portal je rekla:
-Divna su moja sećanja na Oskar popularnosti. To je bilo jedno lepo, zdravo vreme a Oskar je bio velika potvrda nečijeg uspeha. Osvojila sam ga šest puta uzastopno. Sjajno što se i sada neko trudi da ga ponovo postavi na noge, treba to podržati.

 BORA ČORBA: SVAKA NAGRADA ZNAČI

Ovoga puta nominacije nije bilo ali se Bora ipak pojavio na bini – sam sa akustičnom gitarom. O Ngradama?
-Bez lažne skromnosti – svaka nagrada znači. Potvrđuje ti da radiš pravu stvar. Podržavam Oskar popularnosti – to je stara manifestacija sa lepom tradicijom. Nekada je bila zaista veličanstvena pa je posle devalvirala u malu seosku priredbu ali vidim da sada vraća stari sjaj.

 Prošle godine u ovo vreme pričao si o seči platana, šta je sada aktuelno ?
-Na primer, unifikacija poštanskih sandučića. Sad svi moramo da imamo iste sandučiće i na tome će neko da uzme lovu. Nezajažljiva potreba za novcem, uzeli bi i crno ispod noktiju.

 Šta misliš, da li će tvoja prijateljica Ceca Ražnatović zapevati u Zagrebu ?
-Ne verujem, mislim da će biti problem sa dozvolama.

 Razišlo se društvo iz Sava centra oko jedan sat iza ponoći i tek se, u stvari, zaista moglio videti ko je, zapravo, tu džet set. Bilo je besnih kola, ali i onih koji su se zaputili na noćni prevoz i pomalo nostalgično prepričavali kako je nekada baš tu bilo „najbolje zezanje“.

 

Milan Ćunković