DR PREDRAG KON UPOZORAVA: Masovna okupljanja i dalje su najveća pretnja za širenje koronavirusa

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borobu protiv epidemije koronavirusa dr Predrag Kon oštro je reagovao na slike i snimke proslava sa velikim brojem ljudi u Vrnjačkoj Banji i Smederevu i ponovo apelovao na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da takve proslave spreče i sankcionišu.

- Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere - napisao je Kon na Fejsbuku, prenosi Tanjug.

Istakao je da, gledajući ovakve snimke, svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima, kao i da roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah.

Kon je sinoć u objavi na Fejsbuku upozorio da je Srbija daleko od povoljne epidemiološke situacije i apelovao na građane da i dalje sprovode mere.

- Apel, molba pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem, zbog sve ogorčenosti - napisao je doktor Kon.

Izvor: Politika.rs
Foto: RTS Oko - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

dr Predrag Konepidemiologfejsbukkoronaviruskovid bolniceKovid-19krizni štabmere zaštitenepoštovanje zakonskih merapandemija koronavirusaproslavesnimci proslava