PRETI JOJ TRI GODINE ZATVORA: Francuskinja uhapšena zbog golotinje na svetom mostu u Indiji

Turistkinja iz Francuske uhapšena je i preti joj zatvorska kazna zbog toga što je naga na mostu u Rišikešu za koji Indijci veruju da je sveti, snimala video-materijal koji je posle objavila na društvenim mrežama.

Dvadesetsedmogodišnjakinji koja tvrdi da je snimala video-klip za potrebe reklamiranja nakita koji prodaje preti do tri godine zatvora ukoliko bude proglašena krivom za kršenje indijskog zakona o internetu, prenosi portal Džakarta post.

Francuska državljanka privedena je u četvrtak nakon što je objavila snimke sa Lakšman Džula, pešačkog mosta preko reke Gang koji su još 60-ih godina proslavili "Bitlsi" i koji Indijci smatraju svetim.

- Možda su u Francuskoj ovakve stvari prihvatljive, ali Rišikeš je sveto mesto, a Lakšman Džula je mesto gde su (Bogovi) Ram, njegov brat Lakšman i žena Sita prešli Gang - rekao je R. K. Saklani, šef policijske stanice u koju je nakon hapšenja odvedena žena.

Policija je objavila ime, ali ne i prezime uhapšene francuske državljanke koja u Rišikešu boravi od marta, nešto pre nego što je proglašen karantin na nivou cele države.

- Rekla nam je da prodaje ogrlice preko interneta i da je snimak namenjen promociji njenog posla - objasnio je Saklani.

Prema njegovim rečima, mlada žena je imala i fotografije na kojima je naga, snimljene u hotelskoj sobi.

Policija je reagovala po prijavi, a žena je nakon što je platila kauciju puštena iz pritvora. Mobilni telefon joj je oduzet.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

fotografijeindijakaucijamostnakitpolicijareka Gangreklamasveti mostsveti most u Indijivideo klipzatvor