POJAVILA SE I POLICIJA: Avio-kompanija poništila let i naredila svim putnicima da se iskrcaju jer 19-mesečno dete nije nosilo masku

Avio-kompanija "Vest-džet" odlučila je da poništi let i čak pozvala policiju jer dete jednog od putnika nije htelo da stavi masku.

Safvan Čundri rekao je da je osoblje "Vest-džeta" želelo da njegova 19-mesečna ćerka stavi masku, ali je ona plačući odbijala.

Čundri kaže da se čitava porodica bez problema ukrcala na let iz Kalgarija za Toronto, ali im je stjuardesa prišla kada su seli i zahtevala od njega i supruge da ćerki stave masku.

Iako avio-kompanija ističe da problem nije bio sa 19-mesečnom ćerkom, koja je ispod starosne granice od dve godine nakon koje se zahteva nošenje mase, već sa trogodišnjom, Čundri kaže da je posle kratkog objašnjavanja zajedno sa suprugom uspeo da ubedi trogodišnju ćerku da stavi masku.

Najmlađa ćerka, međutim, odbijala je pokušaje da joj stave masku.

- Osoblje je samo gledalo dok smo pokušavali. Moja žena im je rekla da nam daju malo vremena jer nikada nije stavljala masku našoj mlađoj ćerki, koja je počela da paniči - ispričao je Čundri za Global njuz.

Tada je čitava situacija eksalirala, a čak se i policija pojavila.

Čundri i njegova supruga su začuđeno pitali zašto je policija tu kada je njihova najmlađa ćerka izuzeta od pravila da nosi masku, a njihova trogodišnjakinja je posle nekog vremena stavila masku.

"Vest-džet" nije htelo da kaže koje dete nije nosilo masku, navodeći kao razlog poštovanje privatnosti. Ipak, potvrđeno je da je let poništen, a svim putnicima je naređeno da se iskrcaju.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

avio kompanijaaviondetekoronavirusletmaskenepoštovanje merapandemija koronavirusapolicijaponišten letPutnicizaštitne maske