SEĆAM SE OČEVOG POZIVA I REČENICE "ISIDORA JE DOBILA DIJAGNOZU, NAŠ ŽIVOT JE OD DANAS UNIŠTEN": Lav Pajkić otkrio kako je izgledala majčina osmogodišnja borba sa kancerom

Lav Pajkić je progovorio o trenutku kada je njegova pokojna majka Isidora Bjelica, saznala da ima kancer, te naveo da je to bio slučajni pregled.

Prisetio se kako je izgledao telefonski razgovor toga dana kada mu je javljeno da je, kako on kaže, njihov život uništen.

- Ja se tačno sećam tog dana, ja sam bio na fakultetu, zavšreno je bilo predavanje, vraćao sam se kući. Dobio sam poziv od Nebojše. Ja sam znao da oni idu na VMA taj dan, ali nije bio to povod. Ja nisam očekivao takvu stvar, niti smatram da je ona očekivala, bilo ko od nas. Bilo je tu simptoma, taj njen konkretno kancer je poznat, kao "tihi ubica" , to su neki simptomi koje žene uglavnom propuste, jednostavno, kad nešto imate, ne veže vas direktno za kancer - rekao je Lav i dodao.

- Ja se tačno sećam poziva mog oca Nebojše koji mi je rekao "Lave, Isidora je dobila dijagnozu, ima kancer, naš život je od danas uništen", i prekinuo je vezu. Znao je da, nije mogao ni on da priča. Ja tad nisam shvatio gravitaciju situacije, nisam imao neku širu sliku o tome, ali od tada je počela nova faza našeg života. Nažalost, Vili je ta faza, većina njenog života. Bilo je to borba koja je trajala osam godina, bilo je uspona, padova, momenata kada smo se opraštali, pa se ipak, izvuče - poverio se Lav Pajkić.

Izvor: Srbijadanas.com
Foto: lavpajkic/Instagram

borba sa rakomisidora bjelicalav pajkicnebojša pajkićpokojna spisateljicaposlednji danitop_sliderVila Pajkić