POGLED KOJI OSVAJA: Lako do savršenih trepavica i obrva

Pripadnice lepšeg pola sve se više odlučuju za tretmane ulepšavanja koji jedno vreme mogu olakšati proces šminkanja, a trajanje im je različito, od mesec do godinu dana. Brow up, nadogradnja trepavica, mikroblejding, lash lift, puder tehnika iscrtavanja obrva – ponuda je velika, a najtraženije su procedure koje izgledaju što prirodnije...

Poznato je da su ljudi, a posebno žene, spremne da zarad lepote istrpe veliki bol. U poslednje vreme salone lepote preplavili su tretmani koji ulepšavaju lice, a nisu bolni, pa ne čudi što je veliki broj pripadnica lepšeg pola pohrlio da poboljša izgled trepavica i obrva.

Među najpopularnije tehnike za ulepšavanje oka spadaju "lash lift", nadogradnja trepavica, "lash" botoks, a za obrve hit tretmani su "brow up", mikroblejding i puder tehnika senčenja obrva.

Pogled koji osvaja sve

Nekada su se za zavodljivost pogleda koristile veštačke trepavice, a njihova mana je što su za jednokratnu upotrebu. Zato je moderna kozmetologija donela nove trendove koji obezbeđuju duže trajanje primetnih i istaknutih trepavica.

"Lash lift" je polutrajni tretman koji traje šest do osam nedelja. Ovaj proces omogućava podizanje i dodatnu definiciju bez upotrebe bilo kakvih štetnih hemikalija a trepavice posle njega izgledaju kao da imaju maskaru.

Tretman izgleda ovako: najpre se trepavice zalepe na silikonski štit. Nakon čišćenja trepavica i odvajanja donjeg dela trepavica od vrha, silikonski štit se zagladi na koži pomoću lepka nežne teksture. Lepak se nanosi i na vrh trepavica, zatim se trepavice češljaju nagore kako bi poprimile oblik.

Sledi rastvor za omekšavanje – keratin za trepavice. Svi sastojci imaju cilj da ojačaju i nahrane trepavice. Losion se ostavlja šest do 12 minuta. Zatim se nanosi rastvor za podešavanje trepavica, a na kraju sledi ulje. Svi sastojci su bezbedni, ali je važno da u salonu istaknete ukoliko imate neki problem s očima.

Nadogradnja trepavica je hit tretman koji je potpuno zamenio korišćenje maskare. Osim tehnike nanošenja ekstenzija "1 na 1", popularni tretman je i ruski volumen. To je povećanje volumena trepavica, gde se na jednu prirodnu dlaku dodaje još jedna ili više novih trepavica. Nadogradnja se radi tako što se na trepavice stavljaju nove tanke niti svilenih trepavica, nakon čega se dobija na njihovoj gustini.

Kod nadogradnje trepavica metodom "1 na 1", na svaku prirodnu, lepi se jedna veštačka trepavica. Kod ruskog volumena na svaku dlaku dodaju se dve ili tri ekstenzije, odnosno dve ili tri tanke trepavice, pa taj način nadogradnje čini trepavice gušćim, većim i tamnijim.

Kod ove vrste nadogradnje trepavica mogu se koristiti različite dužine ekstenzija, a razlika se ogleda u volumenu i dužini. Najčešće su to 2D, 3D, 4D, 5D i 6D, što predstavlja broj trepavica koje se nanose istovremeno. Tretmani nadogradnje trepavica traju četiri do šest nedjelja, a onda se dolazi na korekciju.

Obrve za zavodljivost

Odavno je apsolutni trend imati što jače i definisanije obrve, pa se devojke odlučuju na varijantu njihovog iscrtavanja ili puder tehnike popunjavanja, a poslednji hit su "brow up" obrve, kojima postižemo izgled potpuno prirodnih i pomalo čupavih obrva.

"Brow up" predstavlja jedan od najefikasnijih načina da uvek imate uredne i lepo oblikovane obrve. To je neinvazivna procedura koja je trenutno najveći hit jer se postiže bez bojenja. Cilj tretmana je da se dobiju gušće prirodne obrve, a to se postiže njihovim tretiranjem posebnim gelovima i hranljivim kremama, koje štite dlaku i kasnije olakšavaju oblikovanje.

Kada se dlačice na obrvama podignu nagore, što se postiže tretmanom, većina praznina koje postoje u obrvama automatski će biti popunjene pa vam verovatno neće biti potrebna olovka za obrve kojom ste do tada popunjavale kožu. "Brow lamination" izvodi se uz dva rastvora koja se nanose na obrve, prvi je za lifting i on se ostavlja 20 minuta na dlačicama.

Potom se one raščešljavaju u željeni oblik i nanosi se rastvor za laminaciju, koji će obojiti i držati dlačice na željenom mestu. Tretman se mora ponoviti kroz mesec dana.

Japansko iscrtavanje obrva ili mirkoblejding godinama je najpopularniji metod isrctavanja obrva, a predstavlja trajnu šminku koja stoji od jedne do tri godine. Pigment se ubacuje pod kožu sečivima, a potezi nanošenja boje imitiraju dlaku. Tehničar iscrtava svaku pojedinačnu dlačicu, pa mogu delovati vrlo prirodno.

Puder obrve su metoda iscrtavanja koja se radi na površini kože. Neki ih nazivaju i ombre obrve, jer je početak puderastiji, slabiji, zamagljen u odnosu na kraj obrve, koji je oštar i jači. Iglicom se ubacuje u površinu kože hiljade tačkica sitnih iglica pigmenta, te one deluju prirodno. Postupak se radi na površini kože pa traje kraće od mikroblejdinga, oko godinu dana do dve.

Izvor: Story.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

japansko iscrtavanje obrvanadogradnja trepavicaobrveočipogledpuder obrvetrepaviceveštačke trepavice