Los Romeros & Div4s oduševili publiku

Pepe Romero, „Los Romero“, a posebno „Div4s“, oduševili su beogradsku publiku u „Sava centru“. To je bilo treće veče po redu dvanaestog „Gitar art festivala“.

Mnogi kažu da ništa ne može tako da dirne kao zvuk španske gitare. Kada počnu prve melodije, svi dišu kao jedan, a emocije se vide na licima onih koji slušaju. Skoro pun „Sava centar“ plovio je uz mirne izvedbe Pepe Romera.

Posle polučasovnog muzičkog performansa Pepea, na sceni su mu se pridružili momci iz grupe „Los Romero“ i izveli jedinstveni flamenko, dočaravši čak i zvuk kastanjeta. Publika je bila oduševljena.

Zatim su izašle četiri dive, četiri sjajna soprana „Div4s“. Mnogi kažu da su one odgovor na muški kvartet „Il Divo“. Bilo kako bilo, uspevaju da klasičan zvuk približe publici i daju mu prefinjenost i popularnost. U crvenim, svečanim haljinama izvodile su originalne obrade evergrin hitova. „Div4s“ čine Deniz, Isabela, Vitorija i Sofia, i one inače nastupaju sa slavnim tenorom Andreom Bočelijem.

Njihov dirigent Marčelo Rota beogradsku publiku poveo je na jedinstveno putovanje kroz muziku kompozitora Nina Rote, čije su teme obeležile filmove Federika Felinija, „Amarkord“, „Ulicu“, i druge.

Tekst: Nada Veljković
Foto i Video: Saša Džambić