PROĆI ĆEMO KROZ OVO ZAJEDNO: Melanija i Donald Tramp pozitivni na koronavirus

Američki predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp pozitivni su na koronavirus.

- Prva dama i ja smo pozitivni na Kovid-19. Odmah započinjemo postupak karantina i oporavka. Proći ćemo kroz ovo zajedno - naveo je Tramp na Tviteru.

Tramp (74) je prethodno objavio da je u samoizolaciji i da čeka rezultate testa.

On je za "Foks njuz" potvrdio da je njegova bliska saradnica Houp Hiks pozitivna na koronavirus.

Houp Hiks bila je sa Trampom u avionu na letu za Klivlend, gde je održana prva predsednička debata u utorak uveče.

Ona je sa predsednikom putovala i u sredu, na predizborni miting u Minesoti.

Doktor Američkog predsednika Donalda Trampa u Beloj kući Šon Konli izjavio je danas da će predsednik nastaviti da obavlja svoje dužnosti bez ikakvih smetnji, a nakon što je saznao da je pozitivan na virus Kovid-19.

Kako je rekao, i Tramp i njegova supruga Melanija se sada osećaju dobro i planiraju da ostanu kod kuće, odnosno u Beloj kući tokom oporavka.

Navodi se da je Tramp nakon saznanja da ima koronavirus otkazao put na Floridu, gde je danas trebalo da ima skup, ali je u svom rasporedu zadržao prethodno planirani podnevni telefonski poziv o podršci ugroženim starijim osobama obolelim od Kovida-19.

Supruga američkog predsednika Melanija Tramp potvrdila je da je i ona pozitivna na koronavirus. Nakon njenog supruga i ona je putem Tvitera objavila tu vest.

- Kao što je uradilo i dosta Amerikanaca ranije ove godine, predsednik i ja smo u karantinu nakon što smo testirani pozitivno na koronavirus. Osećamo se dobro i otkazala sam sve planirane aktivnosti. Molim vas, ostanite bezbedni i kroz sve ovo proći ćemo zajedno - napisala je Melanija Tramp na svom Tviteru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj supruzi Melaniji brz oporavak i povratak na posao, kako bi nastavili saradnju u stvaranju sveta boljim i bezbednijim mestom.

- Želim vam dobro zdravlje i više snage svakim narednim danom. Nadam se da ćete se brzo oporaviti kako biste nastavili dobro da obavljate posao i radujem se nastavku naše snažne saradnje u stvaranju sveta boljim i bezbednijim mestom - napisao je Vučić na Tviteru.

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poželeo je danas američkom predsedniku Donaldu Trampu i njegovoj supruzi Melaniji da se brzo oporave od koronavirusa.

Tramp je inače žestoko kritikovao SZO zbog načina na koji se borila sa pandemijom koronavirusa.

Tedros je na Tviteru naveo da želi sve najbolje Trampu i Melaniji, kao i "potpun i brz oporavak".

Sjedinjene Američke Države, koje su bile najveći donator SZO, najavile su ranije da planiraju da se povuku iz te organizacije i da će prestati da je finansiraju, tvrdeći da SZO previše bliska sa Kinom.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: ABC News - YouTube/PrintScreen

aleksandar vučićdonald trampkoronakoronavirusKovid-19Melanija Trampvirus